Aku bušilice i šrafilice - odvijači

ePlaneta je ovlašćeni distributer Bosch alata
 

Artikli 73-108 of 122

Silazno
po strani

Akumulatorske bušilice - nezamenljiv alat svakog doma ili radionice

U odnosu na električne, akumulatorske bušilice se biraju jer su lako prenosive, i što se mogu koristiti tamo gde nije moguć pristup električnom napajanju. Postale su nazaobilazan deo kućnog i profesionalnog alata, bilo da je reč o stolarima, vodoinstalterima, keramičarima i  ostalim profesionalcima.

Aku bušilica je alat koji se tokom vremena višestruko isplati, jer je ujedno i šrafilica i odvrtač, pa je njena funkcionalnost i te kako korisna među profesionalcima, kao i hobistima.

Alat kao što je odvijač, odnosno aku bušilica i šrafilica, postao je simbol mobilnosti, efikasnosti i svestranosti u različitim sferama primene.

Bez obzira da li obnavljaš set alata ili prvi put ulažeš u kupovinu aku bušilice, na ePlaneti te čeka više nego dobar izbor raznih modela, i to od brendova kao što su Bosch, Makita, Villager, Dewalt, Einhell, Stanley i ostali. 

Jednom kad uložiš u aku bušilicu imaš saveznika za različite radove u domu, i time ne zavisiš od drugih, već si sam svoj majstor. Sledeći put kada bude potrebno izbušiti rupu na zidu za novu sliku ili sklopiti pristiglu komodu iz salona nameštaja, akumulatorska bušilica je spremna. Ne moraš da brineš o produžnim kablovima i strujnom napajanju, jer je akcenat na baterijskom punjenju. I nadasve, lagane su za rukovanje, pa se njome upravlja bez imalo napora.

Najčešći izbor kupaca su aku bušilice od 12 i 18 V.

Ne zaboravi da kod nas možeš naći i električne bušilice, ukoliko želiš i tu vrstu bušilice.

Kako do izbora aku bušilice?

Obično se ističe kako aku bušilice biraju oni koji žele imati bušilice za sitne kućne popravke - bušenje, odvrtanje-uvrtanje, odnosno ljudi koji će iz hobija posegnuti za ovim alatom. Bilo kako bilo, sa aku bušilicom možeš da uradiš mnogo toga - osim uvrtanja i odvrtanja šrafova, služi za bušenje rupa u zidu, cigli, opeki, drvetu i drugim materijalima. Kada je potrebno odraditi sitne prepravke na ne tako pristupačnim mestima u domu, aku bušilica je za to idealan alat. 

Iako nije pogodna za bušenje betona, aku bušilica se može koristititi i u te svrhe, ali je za taj posao onda potrebna akumulatorska udarna bušilica.

Snaga motora i kapacitet baterije

Pre izbora aku bušilice potrebno je definisati za koju vrstu radova ti je potrebna, pa prema tome biraj određenu snagu i ostale važne performanse. Snaga aku bušilica se obično kreće od 10,3 do 18 V, a u našoj ponudi ćeš naći i bušilice manje snage. Snaga će da slabi kako se baterija prazni, međutim postoje svetlosni indikatori na samoj bušilici koji pokazuju punjivost baterije i kada je vreme da je ponovo napuniš.

Kapacitet baterija (koje su litijum-jonske) kod aku bušilica se meri u amper časovima, najčešće su one od 1 Ah do 5Ah. Kupovinom bušilice obično se u setu dobiju i dve punjive baterije, a ako se radi o solo aku bušilicama onda to znači da se isporučuju bez baterije i punjača i jeftinije su.

Brzina motora

Svaka aku bušilica ima predviđen raspon zatezanja stezne glave - od 1,5 mm do 13 mm, i definisane prečnike bušenja za drvo, čelik, beton/ciglu kao i definisani maksimum obrtnog momenta.

Aku bušilice obično imaju dve mehaničke brzine, sa tačno utvrenim brojem obrtaja u prvoj i drugoj brzini. Druga brzina sa npr 2.000 obrtaja i te kako je snažna za bušenje drveta ili metala.

Brzostezni futeri na aku bušilicama služe da prihvate širok dijapazon burgija i nastavaka radi odvijanja i zavijanja šrafova. 

Motori bez četkica omogućavaju duži radni vek bušilica i manju potrošnju baterija.

Dodatne prednosti 

Svakako, obrati pažnju i na to da se radi o ergonomski dizajniranoj dršci kako bi tvoj rad protekao bez napora i sa lakoćom. LED svetlo će dodatno olakšati posao bušenja ili odvrtanja. Plastični kofer sa svim potrebnim dodacima koji dolaze uz aku bušilicu su odličan način da uredno pakuješ alat i uvek budeš spreman za popravke ili montiranja. 

Zaključak

Akumulatorska bušilica u alatnoj kutiji znači imati alat koji pruža autonomiju, snagu i preciznost. Njena sposobnost da se prilagodi različitim zadacima, od bušenja do odvrtanja, čini je nezamenjivim partnerom u svakom projektu. Bilo da ste profesionalac ili hobi majstor, bušilica odvijač, odnosno bušilica šrafilica, predstavlja investiciju koja donosi efikasnost, svestranost i kvalitet u tvoj rad.

Predlažemo ti i da pogledaš našu ponudu električnih bušilica.

Back to Top