BARUM GUME | Celokupna ponuda

Artikli 37-72 of 267

Silazno
po strani

Barum - jedan od lidera proizvodnje guma u Evropi

Poreklo Baruma seže do ‘40-ih godina 20. veka spajanjem tri češke kompanije: Bata, Rubena i Mitas. Ime Barum je spoj prvih slova ovih osnivačkih kompanija. U početku, kompanija se fokusirala na proizvode od gume. Nakon Drugog svetskog rata, Barum je proširio svoje kapacitete za proizvodnju guma, koristeći se ekonomskim bumom posle rata i povećanom potražnjom za automobilima.

Tokom 1960-ih i 1970-ih godina, Barum je počeo intenzivno da ulaže u istraživanje i razvoj, što je dovelo do značajnih poboljšanja u tehnologiji guma i efikasnosti proizvodnje. Vozila opremljena Barum gumama osvojila su brojne moto-sport takmičenja između 1931. i 1960. godine.

Moderna proizvodna fabrika izgrađena je u Otrokovicama u Češkoj Republici 1966. godine kako bi se povećala proizvodnja ovih kvalitetnih guma. I danas se tamo proizvode. Prvi Barum reli u Zlínu, jedan od najvažnijih sportskih događaja u zemlji, održan je 1971. godine. Čak i danas se tamo uspešno održavaju testovi i automobilske trke.

Barum je 1993. godine postao deo Continental AG grupe, jednog od vodećih svetskih proizvođača guma. Ovo partnerstvo omogućilo je Barumu da iskoristi obimnu distributivnu mrežu i tehnološku stručnost Continentala, olakšavajući njegovu ekspanziju na međunarodna tržišta. To je rezultiralo i sa lansiranjem izuetno kvalitetnih guma za automobile, SUV-ove i kombije, koji su osvojili kupce širom sveta.

Danas, Barum proizvodi više od 21 milion guma godišnje i jedan je od vodećih proizvođača guma u Evropi.

Back to Top