GOODYEAR | Celokupna ponuda

Artikli 217-252 of 402

Silazno

Goodyear - to nisu samo gume, to je tehnologija u pokretu

Kompanija Goodyear Tire & Rubber, ikonični američki brend, već više od veka sinonim je za inovaciju i izvrsnost u proizvodnji guma. Osnovana 1898. godine od strane Franka Seiberlinga u Akronu, država Ohajo, Goodyear je narastao od malog startapa do jedne od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma.

Njegov razvoj i doprinos automobilskoj i avijacijskoj industriji obeleženi su nizom pionirskih inovacija i značajnih istorijskih prekretnica koje su ne samo oblikovale nasleđe kompanije, već i imale dubok uticaj na globalni transport.

Razvoj brenda Goodyear kroz decenije

Od svog osnivanja, Goodyear je bio na čelu tehnologije guma, predstavljajući prvu gumu za sve vremenske uslove 1908. godine, koja je imala dizajn gazećeg sloja koji je poboljšao prijanjanje na mokrim i suvim površinama. Ova inovacija postavila je novi standard za performanse i sigurnost guma, uspostavljajući Goodyear kao lidera u industriji.

Dve godine pre toga, 1906, Goodyear je prvi na svetu proizveo prvu brzo skidajuću gumu sa ravnom stranom. Goodyear je 1916. godine postao najveća svetska kompanija za proizvodnju guma i pokreće slogan "Više ljudi vozi na Goodyear gumama nego na bilo kojim drugim."

Dvadesetih godina prošlog veka, Goodyear je napravio još jedan značajan proboj sa uvođenjem prve pneumatske avionske gume, razvojem koji je igrao ključnu ulogu u napretku avijacije. Ovo je bilo praćeno uvođenjem Lifeguard sigurnosne unutrašnje gume 1934. godine, revolucionarne gume unutar gume koja je imala za cilj da pruži zaštitu protiv pucanja, poboljšavajući sigurnost putnika.

Inovacije i tržišna prednost

Goodyear je globalno prepoznat po kontinuiranoj inovaciji, kvalitetu i performansama. Kompanija ulaže znatno u istraživanje i razvoj, fokusirajući se na kreiranje pneumatika koji nude superiornu sigurnost, dugovečnost i efikasnost potrošnje goriva. Posvećenost ove kompanije održivosti dovela je do razvoja guma napravljenih od biobaziranih materijala i tehnologija koje smanjuju otpor kotrljanja, time poboljšavajući ekonomičnost potrošnje goriva i smanjujući emisiju ugljenika.

Jedna od najznačajnijih inovacija brenda u skorijim godinama je uvođenje Eagle-360, sfernih konceptualnih guma dizajniranih za autonomna vozila, pokazujući koliko Goodyear razmišlja o budućim rešenjima mobilnosti. Ono što Goodyear izdvaja od drugih brendova guma nije samo njegova duga istorija inovacija, već i njegova posvećenost sigurnosti, performansama i održivosti.

Goodyear gume često prevazilaze industrijske standarde, nudeći napredne karakteristike kao što su Weather Reactive Technology, koja se prilagođava sezonskim promenama, i SoundComfort Technology, koja smanjuje buku unutar vozila. Osim toga, globalno prisustvo Goodyear-a i opsežna mreža servisnih centara pružaju kupcima neprevaziđenu podršku i uslugu, pojačavajući reputaciju brenda za pouzdanost i zadovoljstvo kupaca.

Back to Top