All season gume - Gume za sve sezone

Filteri
Filteri:

Artikli 289-294 of 294

Silazno
po strani

Šta su all season gume i kako rade?

All season ili gume za sve sezone napravljene su tako da pruže odlične performanse kako na klizavom, snežnom ili zaleđenom putu, tako i na užarenom letnjem asfaltu. To su gume koje se mogu koristiti u svim vremenskim uslovima. Za razliku od specijalizovanih guma koje su optimizovane za specifične vremenske uslove, gume za sve sezone su razvijene da nude uravnotežene performanse, čineći ih odličnim izborom za vozače koji tokom godine često dožive izrazite promene vremenskih uslova .

Gume za sve sezone odlikuju se posebno dizajniranim blokovima šara (sa sitnim prorezima) koje doprinose efikasnom izbacivanju vode sa donje strane guma, istovremeno omogućujući i odlično prianjanje na snegu. Što se tiče vožnje na suvom kolovozu, all season gume obezbediće iste uslove kao i letnje gume, čineću vožnju sigurnom i udobnom, uz precizne performanse upravljanja. 

All season gume imaju jedinstveni dizajn šare i smešu koja pruža kompromis između meke, fleksibilne gume korišćene u zimskim gumama za hladne uslove, i tvrđe gume kakva se radi za letnje pneumatike za bolje prijanjanje na toplom kolovozu.

Zašto je dobro imati gume za sve sezone?

Glavna predost all season guma je što se mogu koristiti tokom cele godine, što eliminiše potrebu za menjanjem guma kako dolazi proleće ili jesen. Oni koji žive u područjima sa blagim zimama, gde je sneg retkost i temperature su generalno ne tako niske, onda su gume za sve sezone praktično i pametno rešenje. Ne treba da brineš o sigurnosti i bezbendosti vožnje, jer all season gume pružaju vrhunske performanse upravljanja.

Ono što dalje sledi je što kupovinom guma za sve sezone ostvaruješ i uštede. Početna investicija, doduše, može biti veća, ako je porediš sa kupovinom seta letnjih ili zimskih guma, ali tokom vremena ovo je ekonomičniji izbor. Osim toga, uzmi u obzir i momenat skladištenja guma.

Kada se mogu postaviti all season gume?

Gume za sve sezone možeš da postaviš u bilo koje doba godine, jer jednostavno nema ograničenja po tom pitanju. Ako sad koristiš letnje ili zimske i istrošile su onda ih slobodno možeš zameniti all season gumama i tako ubuduće ostvariti uštede i napor oko menjanja guma kao se sezone menjaju.

Ako bismo dali kratak rezime rekli bismo da su gume za sve sezone dobar izbor:

  • ako živiš u područjima sa blagom zimom
  • najviše voziš u urbanim sredinama gde se redovno čiste ulice od snega 
  • voziš ograničenu kilometražu tokom godine

Gume za sve sezone - onlajn prodaja

Na ePlaneti ostvari već sada uštedu i poruči all season gume po akcijskoj ceni. Očekuje te vrhunski izbor najpoznatijih brendova kao što su Continental, Goodyear, Dunlop, Sava, Tigar i drugi.

Preporučujemo ti i da istražiš našu ponudu zimskih i letnjih guma.

Back to Top