Dušeci za krevet

34 Artikala

Silazno
po strani

Dušeci za krevet - Biraj samo najkvalitetnije za dobar san

Svi već dobro znamo koliko je bitno imati kvalitetan san i buditi se odmorno i relaksirano. Zato je važno izabrati dobar dušek za krevet, jer se tu krije tajna dobrog sna. Biramo dušeke koji će biti idealne tvrdoće, kako bi svaki deo tela dobio najbolju podršku.

Iskustvo nas uči da vrat, kičma i glava tokom spavanja moraju biti u idealnom položaju, kako bi se telo budilo odmorno. Kvalitetan dušek znači da ćemo dobro spavati i sprečiti bolove u leđima. Zato, istraži ponudu ePlanete i biraj najbolje dušeke brenda SDREAM.

 

Kako birati dušeke za krevet?

S obzirom na to koliko je bitno imati dobar dušek i zbog toga šta on znači za dobar san, potrebno je razmotriti nekoliko karakteristika tokom same kupovine.

Materijal dušeka za krevet

Ovo je najvažniiji faktor tokom kupovine dušeka. To mora biti materijal koji je trajan, udoban i otporan na oštećenja. Najčešće se dušeci prave od memorijske pene, lateksa, žičanih jezgara ili kombinacije različitih materijala.

Debljina dušeka

Ovo je posle materijala sledeći važan faktor kada biraš dušek. Deblji dušeci daju jaču podrški i veću udobnost prilikom spavanja. Obično se preporučuje debljina od najmanje 20 centimetara.

Tvrdoća dušeka

Tvrdoća dušeka se bira u zavisnosti od pojedinačnih potreba, pa se biraju oni od mekanih do tvrdih. Preporuka je da se bira srednja tvrdoća kako bi kičma imaja najbolju podršku, a i kako bi bila omogućena dobra cirkulacija.

Antialergijska svojstva dušeka

Alergije danas jako česta pojava, pa je važno kupiti dušek koji ima antialergijska svojstva. Dušeci koje ćeš kupiti na ePlaneti imaju antibakterijsku i antigljivičnu zaštitu koja će sprečiti razvoj bakterija i plesni.

Back to Top