Gaming miševi

Artikli 1-36 od 72

Silazno
Strana
po strani

Gaming miševi - Nek tvoja igra bude na još većem nivou

Svaki gejmer zna da vrhunska oprema čini razliku u performansama igre, zato ništa ne prepuštaju slučaju. Posle izbora najboljeg računara za njihove potrebe, na red dolazi i oprema, a tu je na listi prioriteta i gaming miš. 

To su miševi koji se po svojim karakteristikama i funkcionalnostima razlikuju od klasičnih kompjuterskih miševa, jer nude niz prednosti zbog kojih je svaka igra ne samo zabava, već i ozbiljan poduhvat za jednog gejmera.

Udoban dizajn, dugmad koja su prilagodljiva, podesiva težina i još mnogo toga - samo su neke od jako važnih funkcija gejmerskog miša.

Kako izgleda i šta treba da poseduje dobar gejming miš?

Ako do sada nisi imao prilike da istražiš šta znači dobar gejmerski miš, i ovo je prvi put da razmišljaš o njegovoj kupovini, evo kratkog vodiča o njegovim najvažnijim osobinama:

Udobnost

Ovo je prvi uslov koji gejmerski miševi moraju da ispune, i napravljeni su tako da savršeno pristaju tvojoj ruci. Ergonomski dizajn je zaslužan što gejmerski miševi neće dozvoliti zamaranje ruku tokom dugih sesija igranja. Njegov oblik je prilagođen obliku ruke, pa neće biti napora za zglobove i prste.

Ono što je tako primetna prednost je što gejmerski miševi imaju teksturirane površine i gumirane drške radi čvrstog stiska. To znači da neće klizati iz ruke, što samim tim dovodi i do veće preciznosti u igri.

Kod nekih miševa postoji i mogućnost podešavanja težine, pa možeš da prilagodiš težinu i ravnotežu miša prema tvojim potrebama.

Preciznost gejmerskog miša

Gejmeri znaju koliko je važna preciznost u igri, i koliko svaki pokret i akcija moraju biti pravovremeni, tačni i brzi. Upravo zbog toga gaming miševi pružaju bolju preciznost u u odnosu na standardne miševe, jer imaju veću osetljivost i bolje mogućnostim praćenja.

Kako se postiže veća prezicnost kod gejmerskih miševa? Najpre, jer imaju veće DPI (tačaka po inču) postavke od običnih računarskih miševa, što znači da se bolje detektuju manji pokreti koji se onda prevode u još preciznije pokrete na ekranu. To je vrlo važno za one igre u kojima se zahtevaju brzi refleksi i precizno ciljanje.

Osim DPI, gejmerski miševi imaju i specijalizovane senzore koji preciznije detektuju pokrete, kao i podesive postavke osetljivosti, omogućavajući da fino podesiš reakciju miša prema specifičnom stilu igranja. To je jako korisna funkcija, pogotovo kod igrica u kojima se brzo prelazi između različitih tipova pokreta, npr. sa snajperskog na blisku borbu licem u lice.

Prilagođavanje

Šta je još odlična funkcionalnost gaming miševa? To što ih možeš prilagođavati tvom stilu igranja, a tu dolaze do izražaja programabilna dugmad. Ona su jako korisna u specifičnim akcijama tokom igre, kada uz njihovu pomoć savršeno vladaš igrom bez potrebe da sklanjaš ruku sa miša.

Ono što je još dobro kod nekih modela gaming miševa je što imaju softver koji omogućava da personalizuješ dugmad i druge postavke. Taj softver možeš da koristiš da kreiraš prilagođen profil za različite igre ili stilove igranja, pa ćeš brzo i lako da prelaziš između njih.

Kod nekih modela ovih specijalizivanih miševa postoji i prilagodljivo RGB osvetljenje koje se može sinhronizovati sa drugim igraćim periferijama za potpunije iskustvo igranja.

Izdržljivi i dugotrajni

Da bi mogli da isprate duge sesije igranja igrica gaming miševi moraju biti izrađeni od kvalitetnih i dugotrajnih materijala. Zbog toga su dugmad i točkići napravljeni tako da mogu da izdrže veliki broj kliktanja i višesatno skrolovanje, tako da se ne kvare brzo ili da ne izgube svoju funkcionalnost.

Videćeš i da gaming miševi imaju ojačane kablove, koji se neće tako lako lomiti ili zapetljavati. To znači i da će na duže staze ostati funkcionalni.

Savet stručnjaka je da uvek investirate u kvalitetan i izdržljiv miš, jer će se to na duge staze isplatiti. Tako nećeš morati često menjati miš i trošiti više novca, već ćeš imati dobru uštedu.

Estetska vrednost

Svakako je da se kod ovih miševa prvo primeti unikatan dizajn, šare, prilagodljivo osvetljenje, što daje jedinstven estetski doživljaj celokupnoj igri. 

Ono što je atraktivno kod gejming miševa je što RGB osvetljenjem možeš da ga personalizuješ i sinhronizuješ sa drugim perifernim uređajima kao što su tastature, slušalice, pa čak i računar. Time kreiraš jedinstven doživljaj simbiozom različitih boja, efekata i šablona.

Generalno, oblik i dizajn gejming miševa je estetski doveden do savršenstva, a u kombinaciji sa ergonomskom podrškom dobijaš sve u jednom proizvodu.

Poruči i kupi gejmerski miš sa ePlanete

Ne čekaj puno da obogatiš svoj arsenal gejmerske opreme. Iskoristi akcijske cene na ePlaneti i poruči model miša koji će ti pružiti novi nivo igre.

Back to Top