Ugradni aspiratori za kuhinju

Artikli 1-36 od 68

Silazno
Strana
po strani

Ugradni aspiratori - poruči po meri tvoje kuhinje

Kada želiš da se aspirator idealno uklopi u kuhinju i da svojim dimenzijama ne odskače od ostatka kuhinjskih elemenata, onda su ugradni aspiratori idealno rešenje. Time se postiže estetika celokupnog prostora, a kuhinja će uvek imati sveže i prijatne mirise.

Kod ugradnih aspiratora srešćeš teleskopske modele (aspiratori na izvlačenje), a to znači da se jedan deo izvlači i time kreće usisavanje mirisa i isparavanja. Postoje i potpuno ugradni aspiratori koji se u celosti ugrađuju u kuhinjski element. Takvi modeli su najćešći u malim kuhinjama kako bi se maksimalno iskoristio prostor.

Ugradni aspiratori mogu biti recirkulacioni ili sa odvodom.  Kod ugradnih aspiratora koji su recirkulacioni nije potrebno bušiti zid radi odvoda, već oni rade pomoću filtera koji prečišćava usisani vazduh i vraća ga ponovo u prostoriju pročišćenog. Obično se u te svrhe kupuju ugljeni filteri, koje imaš i u našoj ponudi. Ugradni aspiratori sa odvodom zahtevaju da postoji odvodna cev u zidu koja će odvoditi usisani vazduh. Oni su dosta jače usisne snage u odnosu na recirkulacione odvode. Postoje modeli aspiratori koji su kombinacija recirkulacionih i odvodnih. 

Posebno su atraktivni plafonski aspiratori koji se ugrađuju u plafon kuhinje i time se postiže vanvremenska elegancija u enterijeru tvoje kuhinje. Najćešće ćeš videti u kuhinjama koje imaju ostrvo.

Filteri za aspiratore

Ako se odlučiš za aspiratore koji su recirkulacioni trebalo bi da imaš u vidu kako rade i kako se biraju filteri. Postoje filteri protiv masnoće i ugljeni fitleri. Filteri protiv masnoće često su izrađeni od metala ili sintetičkog materijala. Metalni se lako mogu prati i tako održavati. Oni će zaštiti motor aspiratora od masnih naslaga. Sintetički filteri se češće menjaju.

Najviše su na ceni ugljeni filteri i oni su najefikasniji u uklanjanju intezivnih mirisa.

Back to Top