Aparati za kafu

Artikli 1-36 od 281

Silazno
po strani

Aparati za kafu - najbolja kafa iz tvog doma ili kancelarije

Ispijanje kafe je ritual koji se ne prepušta tokom dana. Mnogima je prva jutarnja kafa omiljeni vid hedonizma, i u miru koji pruža taj jutarnji ritual prave se planovi za dan pred nama. Često se ne ostaje samo na toj jutarnjoj dozi, jer se potreba za kofeinom javlja više puta tokom dana. Nutricionisti će reći da je dovoljno piti dve do tri kafe tokom dana, i da bi se trebalo pridržavati tog limita.

Kao što nije svejedno s kim piješ kafu, tako nije svejedno ni kakva je to kafa, i da li njen ukus i miris prijaju tvojim nepcima. Dobro je znati da za dobar espreso, makijato ili kapućino ne moramo odlaziti do kafeterije u komšiluku, već ovaj hedonizam sebi možemo pripremiti u svom domu. Zato, istraži našu ponudu i već sada poruči aparat za kafu.

Koji aparat za kafu kupiti?

S obzirom na to koliko iz dana u dan raste interesovanje za aparatima za kafu, brendovi se utrkuju da ponude što raznovrsnije tipologije, dizajn i funkcionalnosti. Svakako, pre kupovine razmisli o veličini aparata kojeg planiraš smestiti u svoju kuhinju, kakve sve funkcije nudi, i na kraju da li ti to sve cenovno odgovara.

Najpre, aparati za kafu se razlikuju po tome da li koriste mlevenu kafu, zrna kafe ili kapsule.

Aparati za mlevenu kafu

Kod aparata koji koriste mlevenu kafu proces počinje tako što se kafa stavi u držač, a onda se držač pričvrsti za aparat i pokrene se mehanizam. Možda će u početku trebati vremena da se navikneš i uvežbaš ovu rutinu, ali se lako savlada. Za razliku od ostalih modela aparata, ovaj iziskuje više čišćenja. Međutim, dobra strana je to što praviš kafu baš po svojoj meri, jer ti doziraš koja je to količina mlevene kafe.

Aparati sa kapsulama

Ako se odlučiš za aparat sa kapsulama to znači da će proces pravljenja kafe biti izuzetno brz, lagan i elegantan. Potrebno je samo da ubaciš kapsulu i pritisniš dugme za početak procesa. Kapsule su praktičnija verzija u odnosu na to kada se samlevena kafa stavlja u držač. Jednokratne su, i napravljene su od aluminijuma ili plastike. Najprodavaniji su Dolce Gusto aparati za kafu. Prednost je to što je u njima kafa već dozirana i ne iziskuje toliko čišćenje. Ipak, cena kapsula je često skuplja od samlevene ili kafe u zrnu.

Ukoliko je tvoja želja aparat koji koristi kafu u zrnu ili kako se obično zove automatski aparat za kafu, nećeš pogrešiti u izboru, jer kafa koja nastaje u ovakvim aparatima ima izuzetno kvalitetnu aromu. Mlevenje, koje se dešava u trenutku kada ti pritisneš dugme, obezbeđuje da kafa uvek ima svežu aromu. Ujedno, ovo su aparati koji su i ekonomičniji u odnosu na one koji koriste kapsule, jer se dobija više šoljica kafe.

Back to Top