Vertikalni zamrzivači

23 Artikala

Silazno
po strani

Vertikalni zamrzivači - Beko, Gorenje, Vox, Bosch…

Enterijer određenih kuhinja zahteva da se u njoj postavi baš vertikalni zamrzivač, jer će se najbolje uklopiti, i ostvariće se maksimalna iskorišćenost prostora.

Vertikalni zamrzivači pružaju lepu preglednost, pogotovo kada su fioke providne. Obično, broj fioka se kreće od 3, kod manjih vertikalnih zamrzivača, do 8 kod nekih većih modela. 

Naići ćeš na vertikalne zamrzivače koji imaju automatsko odmrzavanje, a postoje i modeli sa ručnim odmrzavanjem. U uputstvu za upotrebu dobijaš i detaljan opis kako se radi ručno odmrzavanje kada za to dođe momenat.

Šta se još gleda kod izbora vertikalnih zamrzivača?

Najpre, osim dimenzija (širine, dubine i visine) koje moraš uzeti u obzir u skladu sa delom kuhinje u koji planiraš da smestiš zamrzivač, gleda se i kapacitet (u litrima), kapacitet zamrzavanja hrane (od 5 do 25 kg na dan), tehnologija zamrzavanja (savet je da se biraju sa NoFrost ili sa Static Less Frost tehnologijom), kolika je potrošnja energije u kilovat satima na godinu dana, kojem energetskom razredu pripada zamrzivač, kao i kojoj klimatskoj klasi (na kojoj spoljašnjoj temperaturi je najoptimalniji rad zamrzivača).

NoFrost ili Static Less Frost tehnologija neće dozvoliti stvaranje leda unutar zamrzivača, pa će i njegovo čišćenje i održavanje biti lakše.

Videćeš da svaki model zamrzivača ima određene karakteristične funkcije, zbog kojih su i te kako popularni i traženi. Što su napredniji modeli, utoliko su njihove funkcionalnosti raznovrsnije i olakšavaju svakodnevno upravljanje. Tako npr. postoji alarmi koji će upozoravati na otvorena vrata, sistem čuvanja hrane ako dođe do prestanka rada, memorisanje usled nestanka struje i slično.

Na tržištu su najzastupljenije bela i siva boja vertikalnih zamrzivača, i upravo se te boje odlično uklapaju uz skoro svaki enterijer.

Back to Top