LED sijalice

Artikli 1-36 od 89

Silazno
Strana
po strani

Sijalice uvek trebaju - LED i klasične - poruči odgovarajuće

Za osvetljenje u domovima, kao i kancelarijskim prostorijama, najčešće se koriste LED i klasične sijalice.

LED sijalice troše manje energije od klasičnih, i imaju duži vek trajanja. One će ujedno i dati svetlost koja je kvalitetnija i prirodnija u odnosu na svetlost klasičnih sijalica.

Klasične sijalice su obično jeftinije, što ih čini pristupačnijim za neke kupce.

Snaga sijalice se meri u vatima. Kada biraš koju sijalicu kupiti biraj one sa odgovarajućom snagom kako bi se dobila željena osvetljenost prostorija u tvom domu ili kancelarijama. Obrati pažnju i na vrstu grla sijalice, jer ne odgovaraju sve sijalice svakoj vrsti rasvetnog tela.

LED sijalice su nešto skuplje u odnosu na klasične, ali značajno duže traju i troše manje struje.

E27 i E14 sijalice

Najčešće se kupuju E27 sijalice, i to su sijalice sa širokim grlom i vrlo često su u upotrebi. Takođe, među kupcima vlada interesovanja za E14 sijalicama, sa uskim glrom. U ponudi se mogu naći klasične E14 sijalice, kao i LED E14 sijalice.

 

GU10 sijalice

Ove sijalice rade na naponu od 230 V. Proizvode se u različitim snagama, od 25W do 50W kod halogenih sijalica, a kod LED sijalica snaga ide od 3W do 10W. Ovo grlo ima dva kontaktna pina sa krajevima koji su zadebljani.

GU10 grlo se najčešće koristi za reflektorske sijalice, ali ćeš ga videti i kod drugih vrsta sijalica.

 

G9 sijalice

Ovo grlo karakterišu dve pločice na krajevima koje se priključuju u utičak. Sijalice sa ovim grlom najčešće se koriste za mala rasvetna tela, poput zidnih ili stonih lampi, ili ugradnog osvetljenja.

G9 sijalice imaju snagu obično od 20W do 40W za halogene, a kod LED sijalica naći ćeš snagu od 2W do 10W. One rade na naponu od 230 V.

Back to Top