Trimeri, testere i makaze za živu ogradu i granje

33 Artikala

Silazno
po strani

Izaberite idealne makaze za živu ogradu: Kratak vodič za kupovinu

Veliki je broj domova koji su svoja dvorišta i bašte ukrasili živim ogradama. Žive ograde, koje takođe viđamo i u rezidencijalnim kompleksima, pružaju prirodnu zaštitu od znatiželjnih pogleda, čime se čuva privatnost dvorišta. Za razliku od zidova ili ograda, žive ograde dodaju prirodnu teksturu i boju vašem prostoru. Ujedno, služe i kao zaštita od vetra, štiteći nisko rastinje i dvorište od jakih vetrova.

Za efikasno i lagano održavanje i oblikovanje žive ograde i žbunja potrebne su pouzdane makaze za živu ogradu, a takve možeš kupiti po akcijskim cenama na ePlaneti.

Obrati pažnju na filtere sa leve strane, klikni na brendove i na nekoliko si koraka do izbora odgovarajućih makaza. Kupovinom makaza za živu ogradu obogatićeš svoj asortiman baštenskog alata, i time osiguravaš da uvek, pri ruci, imaš pouzdan alat. 

Izbor makaza za živu ogradu i njihove prednosti

Pri kupovini makaza za živu ogradu svakako prvo obratite pažnju na ponudu brendova, koje su cene i odnos cene i kvaliteta. Sledeći kriterijum je način upotrebe, odnosno da li je reč i o profesionalnom oblikovanju ograda ili su ti potrebne makaze za povremenu upotrebu u tvom domaćinstvu. 

U našoj ponudi nalaze se električne i akumulatorske makaze za žive ograde. Električne makaze za žive ograde pružaju kontinuiranu snagu bez potrebe za punjenjem baterija, što ih čini idealnim za duže seanse orezivanja. Bez motora na benzin, električne makaze zahtevaju manje održavanja. Mana im je što je kabl ograničavajući faktor.

Akumulatorske makaze za živu ogradu pružaju potpunu slobodu kretanja duž bašte, bez razmišljanja o kablovima. Zato su dobar izbor ukoliko se živa ograda nalazu daleko od kuće i objekata za stanovanje. Obično su lakše od npr. benzinskih modela, što olakšava rukovanje i smanjuje umor prilikom duže upotrebe.

Osim toga, vrhunske tehnologije baterija, brzi punjači i to što uz kuponinu često dolaze i rezervne baterije omogućavaju da akumulatorske makaze za živu ogradu garantuju dugotrajan rad. 

U procesu kupovine važno i je da obratiš pažnju na težinu makaza, na njihovo robusno metalno kućište, a onda naravno i na snagu u vatima.

Šta je važno gledati kod kupovine makaza za živu ogradu?

  • Dužina sečenja: Određuje koliku površinu možete pokriti sa svakim pokretom. Veća dužina sečenja može povećati efikasnost orezivanja, pogotovo kod velikih površina. Vrlo pametan izbor mogu biti i teleskopske makaze za žive ograde. Time ćete lako doći do teško dostupnih mesta bez potrebe za stalnom promenom pozicije.
  • Razmak između noževa: Utiče na tip grana koje možete seći. Veći razmak omogućava sečenje debljih grana, dok manji razmak pruža finije i preciznije rezove.
  • Maksimalna debljina sečenja: Ovo je najveća debljina grane koju makaze mogu bezbedno i efikasno iseći. Važno je izabrati makaze koje mogu obraditi debljinu grana tvoje žive ograde.
  • Težina i ergonomija: Lakše makaze smanjuju umor i olakšavaju rukovanje, dok dobar ergonomski dizajn može pomoći u sprečavanju bolova u rukama i leđima.
  • Vreme rada (za akumulatorske makaze): Vreme rada po jednom punjenju je ključno za akumulatorske makaze, naročito ako imate živu ogradu veće površine.

Naruči visokokvalitetne makaze za žive ograde online na ePlaneti

Tvoje dvorište i bašta još su lepši ako se uredno održavaju, i ako ulažeš određeno vreme u negu zelenila. S prvim danima proleća imaćete pravi motiv da ulepšavate spoljni prostor i kreirate savršeno ušuškan trenutak za uživanje na otvorenom.

Na ePlaneti ćeš naći veliki izbor makaza za živu ogradu različitih brendova kao što su Bosch, Einhell, Villager, Makita, Farm, AGM, Gardena, Machtig, Ronix i Ruris

Poruči makaze koje savršeno odgovaraju potrebama tvog domaćinstva, a da su u skladu i sa kućnim budžetom. Vrlo lako, uz par klikova, poruči ih online po akcijskoj ceni na ePlaneti.

Preporučujemo i da, zbog održavanja bašte i njene estetike, pogledaš i našu ponudu baštenskih alata, kao i električnih, motornih i akumulatorskih kosilica.

Back to Top