Plehovi i tepsije za pečenje

Artikli 1-36 od 39

Silazno
Strana
po strani

Plehovi i tepsije za pečenje - odaberi novo omiljeno posuđe

Potreban ti je novi pleh za picu, a mama ili komšinica ti traži da joj onlajn poručiš đuvečaru? Želiš pogledati šta nude najpopularniji brendovi? Onda si na pravom mestu.

Metalac plehovi će te oduševiti veselim i savremenim dizajnom, koji su napravljeni da traju dugo. Mogu da posluže kao plehovi za hleb, ali i kao plehovi za torte.

Pizza plehovi dolaze u različitim dimenzijama, obično od 28 cm ili 32 cm.  Keramička tepsija i aluminijumska tepsija su čest izbor kupaca.

 

Aluminijumske tepsije 

Ovo je najčešći izbor prilikom kupovine, jer alu tepsije imaju odličnu toplotnu provodljivost pa je pečenje hrane ravnomerno. Aluminijum je lagan i fleksibilan, pa se tepsije napravljene od ovog materijala oblikuju u različite forme, sa ili bez reljefa, niskim ili visokim rubovima. Da ne bi došlo do lepljenja hrane za dno ili ivice tepsije, namažite tepsiju puterom i pospite brašnom pre upotrebe, osim u slučajevima kad je već obložena neprijanjajućim premazom.

 

Tepsije od nerđajućeg čelika

Nerđajući čelik je i te kako izdržljiv i dugotrajan, ne rđa (jer se to može desiti kod aluminijumskih tepsija ako ih ne osušiš dobro), može da se pere u mašini za pranje sudova i i ima mogućnost da neutrališe mirise hrane, pa je pogodan kad spremaš riblja jela.

 

Keramičke tepsije

Posude od keramike su često skuplje u odnosu na metalne, ali su dugotrajnije, mada često postoji strah od njihovog lomljenja. Imaju otpornost na grebanje i abraziju, i nemaju sklonost ka ljuštenju i habanju.

Back to Top