Baštenske ljuljaške - ljuljaške jaje

14 Artikala

Silazno
po strani

Kako odabrati baštenske ljuljaške

Kreirajući kutak za uživanje u dvorištu, terasi ili bašti često smo inspirisani da postojeći sadržaj obogatimo i kupovinom baštenske ljuljaške. Tome se posebno raduju deca, jer znaju da im sledi zabava, a za one starije članove porodice ljuljaške dođu kao odlično mesto za predah. 

Kada dođe momenat da kupiš ljuljaške za baštu prvo i najvažnije je odabereš onu koja se uklapa u stil tvoje bašte, dvorišta ili terase

Količina raspoloživog otvorenog prostora će odrediti veličinu ljuljaške koju možeš kupiti. Najčešće se kupuju dvosed ili trosed ljuljaške, a poslednjih godina su posebno popularne jaje ljuljaške (viseće ljuljaške). Ljuljaške koje ćeš naći na ePlaneti imaju i natkriveni deo, koji će te zaštiti od sunca ili lagane letnje kiše.

Što se tiče važnih karakteristika koje treba uzeti u obzir tokom kupovine je i to da proveriš maksimalno opterećenje koje ljuljaška može podržati, što u osnovi znači koliku težinu može izdržati.

Ako planiraš da je ne koristiš u određenom periodu godine, ili nemaš opciju da je premestiš u zatvoreni prostor, onda je najbolje da je prekriješ materijalom koji je jak i nepromočiv.

Jaje ljuljaške ili viseće fotelje

Veliku popularnost poslednjih godina imaju viseće fotelje za dvorišta i terase, kao i atraktivne jaje ljuljaške ili polu jaje ljuljaške. One daju poseban pečat eksterijeru, jer su svojom estetikom prilagodljive većini domova. Dame posebno insistiraju na kupovini ovog tipa ljuljaški, jer u njima vole čitati omiljenu knjigu ili uživati u prvoj jutarnjoj kafi.

Ove ljuljaške nose epitet romantičnog baštenskog nameštaja, a kad je kupiš uverićeš se u to. Jaje ljuljaška se u poslednje vreme kupuje i za dnevnu, dečiju sobu ili terasu.

Back to Top