Sokovnici za hladno ceđenje

Filteri
Filteri:

14 Artikala

Silazno
po strani

Zašto je dobro imati sokovnik za hladno ceđenje?

Ovi sokovnici rade na principu sporog i temeljnijeg ceđenja voća. Reč je o manjem broju obrtaja, pa ne dolazi do zagrevanja soka i nema oksidacije. Time se dobija ono najbolje od voća, sa svim potrebnim vitaminima, enzimima i oligoelementima, i sve to bez pene, koja je karakteristična pojava kod klasičnih sokovovnika. Nutritivno, ovako dobijeni sokovi su nešto najbolje što možemo uneti u organizam. 

Sokovnici za hladno ceđenje imaju veriktalni mehanizam, sa motorom u donjem delu, spirale i filtera u sredini, kao i poklopca sa cevi za dodavanje sastojaka na vrhu.

Voće i povrće koje se stavlja u ovaj sokovnik pritiska se malom brzinom, sa oko 40 do 80 obrtaja u sekundi, i automatski se razdvaja pulpa i kora. Sok koji se dobija je potpuno čist, bez čvrstih ostataka, i to je glavna razlika između sokovnika za hladno ceđenje i ostalih koji koriste centrifugu. Takođe, ovi sokovnici su i tiši dok rade, pa nema buke tokom ceđenja.

Kada se završi ceđenje, potrebno je adekvatno održavati higijenu aparata. Obično se delovi ovakvih sokovnika lako skidaju, mogu se prati ručno, kao i u sudomašinama. Za održavanje spoljnog dela sokovnika dovoljna ti je samo vlažna krpa.

Sokovnici za hladno ceđenje brendova Hurom, Gorenje, Bosch,  Tefal su u od nekih u našoj ponudi, pa ti predlažemo da uporediš modele, cene i karakteristike i izabereš baš onaj koji ti treba.

Back to Top