Aku brusilice, šlajferice i polirke

Artikli 1-36 of 37

Silazno
Strana
po strani

Savršena preciznost obrade sa aku brusilicama, šlajfericama i polirkama

Akumulatorske brusilice su popularne među majstorima i hobistima jer su mobilne, praktične i rade na baterije, te nije potreban priključak na struju i nema ograničenja u vidu kablova. Sa njima se mogu obaviti baš svi poslovi u vezi sa bušenjem, poliranjem, sečenjem, graviranjem, kako na drvetu i metalu, tako i drugim tvrdim materijalima.

Šlajferice će biti tvoj odličan saveznik za obradu drveta, a kod nas ćeš naći i odlične polirke za auto renomiranih brendova.

Najpopularnije vrste aku brusilica

Brusilice na baterije su vrhunski spoj tehnoloških inovacija, snažnih performansi i mobilnosti. Sve ih to čini obaveznim alatom, kako profesionalaca, tako i svih onih koji žele u svojoj garaži ili radionici samostalno i efikasno obraditi nameravani materijal.

Aku čeona brusilica

Idealna za delikatnije brušenje, i kada je fokus na finoj obradi i pristupačnosti teško dostupnim mestima.

Aku ugaona brusilica

Ovo je najrasprostranjenija vrsta aku brusilice, višenamenska, i sa njom može dosta toga da se uradi - sečenje ,brušenje, poliranje kamena, metala ,drveta. KUćište se može postaviti pod raznim uglovima, zato i jesu visoko funkcionalne.

Aku tračna brusilica

Kada je potrebno obaviti brušenje ili poliranje zahtevnih i velikih površina, onda se bira ova vrsta brusilic, jer je efikasna i snažna. Za brušenje koristi kontinuirani trakasti list.

Šta se gleda pri izboru aku bušilice

Pred tobom je spektar modela akumulatorskih bušilica na ePlaneti, a svojom svestranošću i performansama posebno se ističu Villager, Makita, Bosch, Einhell i Dewalt bušilice.

Kapacitet baterije

Što je kapacitet baterije veći biće manje prekida u radu.

Snaga motora

Ova funkcija utiče na efikasnost brušenja. Što je jača snaga utoliko će brusilica moći odgovoriti na veće izazove i tvrđe materijale.

Podešavanje brzina

Ovo je vrlo korisna funkcija, jer je preporučljivo brzinu podešavati vrsti materijala i načinu obrade.

Ergonomija

Svakom je majstroru, pa i hobisti, važno da obavlja brušenje sa lakoćom. U tom smislu ergonomski dizajn ručki je važan kako bi se posao mogao uspešno obaviti i onda kada dugo traje.

Težina i veličina

Nije na odmet pogledati i o kojoj je težini brusilice reč. Izaberi onu koja neće biti preteška, kako ne bi dolazilo do brzog umaranja.

Saveti za korišćenje akumulatorskih bušilica

  • Obezbedi pravilno punjenje i skladištenje baterije, kako bi duže trajala
  • Tokom rada sa bušilicom obezbedi stabilnost i kontrolu rada da se ne bi oštetio materijal koji se obrađuje
  • Važno je redovno čišćenje i održavanje alata, jer će to produžiti njegov vek trajanja

 

Back to Top