Gaming slušalice

Artikli 1-36 od 54

Silazno
Strana
po strani

Gaming slušalice - uroni u svet igre

Ako si već iskusan gejmer onda dobro znaš da kvalitetne gaming slušalice podižu doživljaj igre na mnogo veći nivo. Da bi se uronilo u virtuelni svet igre, potrebno je da zvukom odlutaš baš tamo gde se “bitka” i odvija, i time nastaje jedan novi svet za tebe. 

Da bi se u tom svetu istinsko uživalo, postoje kriterijumi koje moraju zadovoljivit dobre gejming slušalice.

Hajde da vidimo koji su to uslovi:

Komforno prianjanje

Imajući u vidu da sesije igranja traju dugo, udobnost mora biti prva zadovoljena, jer inače nećeš uživati dok prelaziš nivoe u igrici. Važno je da slušalice imaju mekane, prozračne i obložene jastučiće za uši, kao i podesive trake za glavu kako bi dobro nalegle. Lagan dizajn je takođe poželjan.

Prozračni materijali su odličan izbor jer će sprečiti zagrevanje i znojenje, a i olakšaće zamor tokom dugih sesija igranja.

Kvalitet zvuka

Zvuk mora biti jasan i čist, takav da čuješ i najslabije zvuke tokom igre. Kvalitet zvuka je prioritet, jednako kao i udobnost samih slušalica.

Slušalice sa visokokvalitetnim drajverima pružaju širok frekventni opseg, pružajući opciju surround zvuka, a onda i izbalansiran audio izlaz kako bi se jasno i precizno čule različite pozicije zvukova, npr. koraci ili efekti iz okruženja.

Mikrofon

Mikrofon je važan, pogotovo za one koji se bave multiplayer igranjem, jer je bitno imati efikasnu komunikaciju.  

Mikrofon mora imati čist zvuk i opciju poništavanja šuma, a sve kako bi se buka iz pozadine svela na minimum, a tvoj glas jasno da se prenosi. Praktičan izbor je ukoliko se mikrofon može odvojiti, jer ga onda možeš koristiti i kad ne igraš igrice, npr. dok slušaš muziku.

Povezivanje sa uređajima

Gaming slušalice koje kupiš nek budu kompatibilne sa tvojom gejming platformom ili uređajima, bilo da se radi o klasičnom kompjuteru, PlayStation-u, Xbox-u, ili Nintendo Switch. Danas se slušalice prave tako da se mogu povezati na više platformi, i naravno na mobilne uređaje.

Preporuka je da proveriš kompatibilnost, da se ne bi kasnije javile poteškoće. Proveri da li su slušalice kompatibilne sa USB, 3,5 mm audio priključkom ili se mogu lako bežičn povezati, zavisno kakav je gejming sistem.

Bežične ili žičane slušalice

Žičane slušalice pružaju pouzdanu i konzistentnu vezu, a igra je neprekinuta jer nema punjenja baterije. Cenom su obično pristupačnije od bežičnih.

Sa bežičnim imaš veću slobodu kretanja, praktične su, i nema zapetljanih kablova. Bežično se povezuju sa ostalim uređajima - kompjuter, tablet, konzola, mobilni uređaj - ali im je mana što zahtevaju punjenje bazerija.

Koriste bežičnu tehnologiju za povezivanje sa uređajima, što vam omogućava slobodno kretanje bez ograničenja. Međutim, zahtevaju baterije i mogu imati malo višu cenu. 

Dizajn i estetika

Mnoge gejming slušalice imaju prilagodljivo RGB osvetljenje, kreirajući lični pečat tvojoj gejming postavci. 

Osim toga, moderan i futuristički dizajn gejmnig slušalica upotpunjuje celokupan utisak. Potraži model koji odgovara tvom stilu, bez kompromisa u funkcionalnosti.

Dodatne korisne funkcije

  • Modovi surround zvuka: Neke slušalice nude prilagodljive zvučne profile i modove surround zvuka prilagođene različitim žanrovima igara. Tražite slušalice sa 7.1 surround zvukom, jer ćeš čuti svaki detalj u igri, od koraka do dalekih eksplozija.
  • In-Line kontrole: Sa ovom funckijom možeš da podesiš jačinu zvuka, isključiš mikrofon i menjaš modove zvuka bez pauziranja igre.
  • Izdržljivost: Kvalitetni materijali kao što su metalni okviri i ojačani kablovi osiguravaju da slušalice izdrže intenzivnu upotrebu.

Gaming slušalice po super ceni na ePlaneti

Predlažemo da istražiš našu ponudu i već sada poručiš gaming slušalice po tvojim potrebama i navikama. Kod nas ćeš naći poznate brendove kao što su Razer, Fantech, Redragon, Trust i ostali…

Back to Top