Motorni trimeri za travu

11 Artikala

Silazno
po strani

Motorni trimeri za travu - zašto ih je dobro imati

Motorni trimeri za travu su dizajnirani za sečenje trave i korova na mestima koja su teško dostupna konvencionalnim kosilicama. Sastoje se od dugog štapa sa glavom za sečenje na jednom kraju i motorom na drugom. Glava za sečenje koristi fleksibilnu monofilamentnu liniju (strunu) koja se vrti velikom brzinom radi košenja vegetacije. 

Odlični su za područja gde kosilice imaju poteškoća, kao što su strme padine, oko stabala, ispod grmlja, duž ograda i blizu cvetnih leja. Takođe su idealni za ivičenje duž trotoara i prilaza, omogućuvajući da uvek imate uredan i sređen travnjak. 

Motorni trimeri imaju snagu i svestranost potrebnu za održavanje bašta i dvorišta, posebno na izazovnim ili velikim područjima. Njihova mobilnost omogućava održavanje udaljenih delova dvorišta i bašte, do kojih bi teško mogli da dopru npr. električni trimeri.

Dodatno, sposobnost brzog prelaska sa jednog zadatka na drugi i područja bez brige o izvoru napajanja ili trajanju baterije, čini ih izuzetno efikasnim i fleksibilnim za sveobuhvatno održavanje dvorišta.

Prednosti motornih trimera:

 • Snaga i efikasnost: Motorni trimeri su generalno moćniji od njihovih električnih pandana, što ih čini idealnim za rešavanje gustih korova i zaraslih područja.
 • Mobilnost: Pošto nisu ograničeni kablom, motorni trimeri nude veću mobilnost, omogućavajući korisnicima da rade na velikim ili udaljenim područjima bez brige o dužini kabla ili dostupnosti električne energije.
 • Izdržljivost: Izrađeni su da izdrže teže zadatke i produženu upotrebu, što ih čini posebnim favoritom među profesionalcima u baštovanstvu

Nedostaci motornih trimera:

 • Buka i emisije: Motorni trimeri su glasniji i emituju štetne gasove, čineći ih manje ekološki prihvatljivim u poređenju sa električnim modelima.
 • Težina i rukovanje: Skloni su da budu teži i mogu biti izazovniji za rukovanje, što može dovesti do umora tokom dugih sesija košenja
 • Održavanje: Motorni trimeri zahtevaju redovno održavanje, uključujući dopunu goriva, promenu ulja i zamenu vazdušnih filtera, što neki korisnici mogu smatrati nedostatkom.

Kako se održavaju motorni trimeri?

Pravilno održavanje je ključno za osiguranje dugovečnosti i performansi motornog trimera. Evo ključnih tačaka na koje treba obratiti posebnu pažnju:

 • Redovno čišćenje: Redovno čisti filter vazduha i proveravajte svećicu i filter goriva na znake habanja ili oštećenja.
 • Zamena strune: Prati stanje trimer linije i zameni je kada postane prekratka ili izlizana.
 • Održavanje motora: Redovno proveravaj ulje u motoru i menjaj ga prema preporukama proizvođača. Koristi sveže gorivo i razmisli o dodavanju stabilizatora goriva ako trimer neće biti korišćen duži vremenski period.
 • Skladištenje: Trimer čuvati na suvom, čistom mestu i potrebno je isprazniti gorivo ako neće biti korišćen nekoliko meseci.
 • Provere bezbednosti: Pre svake upotrebe, pregledajte trimer za labave šrafove, oštećene delove ili bilo šta što bi moglo uticati na njegovu sigurnu upotrebu.

Motorni trimeri - onlajn prodaja na ePlaneti

Sada je odlična prilika da kupiš motorni trimer po povoljnoj ceni, a mi ti predlažemo i da pogledaš našu ponudu aku i električnih trimera.

Ako razmišljaš o kosilicama, pogledaj i ponudu Električnih kosilica, Aku kosilica i Motornih kosačica, i budi spreman za sve baštenske radove.

Ne zaboravi da kod nas možeš kupiti i ručni baštenski alat.

Back to Top