Štampači

24 Artikala

Silazno
po strani

Štampači 

Neki od vas sada su u potrazi za štampačem za svakodnevne kućne potrebe – od štampanja nekoliko dokumenata, školskih zadataka, do omiljenih fotografija. Drugi ga žele za poslovne svrhe, gde je brzina i efikasnost ključna za produktivnost. Štampači nisu samo uređaji za štampanje, već i multifunkcionalni uređaji koji skeniraju, kopiraju i šalju faksove, čineći ih zaista nezamenljivim u mnogim situacijama.

Savremeni štampači dolaze sa bežičnim opcijama povezivanja, uključujući Wi-Fi i Bluetooth, što omogućava štampanje sa različitih uređaja kao što su laptopovi, pametni telefoni ili tableti. Tako možeš slati dokumente na štampanje sa bilo kog uređaja.

Često i nije baš jednostavno odabrati štampač, ali proces kupovine ide mnogo lakšeb kad znaš za šta ćeš ga najviše koristiti. Posle toga na red dolaze stavke na koje bi trebalo obratiti pažnju, a to su:

  • Tehnologija, tip i brzina štampe 
  • Veličina papira
  • Povezivost
  • Broj ladica za papir 
  • Korisne dodatne funkcije 

Već na prvi pogled videćeš da postoje manji, samostalni štampači, a postoje i oni multifunkcionalni, all-in-one, sa nekoliko odličnih funkcija.

Samostalni štampači su manji i odlično su rešenje ako ti je potrebno samo štampanje dokumenata, dok višenamenski štampači nude kombinovanje nekoliko funkcija. 3-u-1 štampač omogućava da štampaš, skeniraš i kopiraš sa jednog uređaja, dok 4-u-1 štampač nudi još i opciju faksiranja dokumenata. 

Ako želiš uštedu prostora u kući ili kancelariji, onda je više funkcija u jednom uređaju svakako praktičan izbor.

Štampač i skener u jednom se najviše traži, jer su to funkcije koje su i najpotrebnije u današnjem poslovnom svetu.

Laserski i inkjet štampači

Glavna podela u svetu štampača tiče se one na laserske i inkjet štampače. 

Laserski štampači se preporujučuju kod štampanja velike količine dokumenata, dok su inkjet štampači odlično rešenje za kućne potrebe ili male kancelarije, gde nema potrebe za obimnim štampanjem.

Inkjet štampači

Inkjet štampači su bolji u štampanju visokokvalitetnih kolornih slika i fotografija. Mogu da proizvode otiske sa glatkim prelazima boja i većom preciznošću u detaljima. 

Inkjet štampači su generalno sporiji od laserskih štampača, posebno kada štampaju slike visoke rezolucije ili fotografije. Međutim, napredni modeli mogu biti prilično brzi.

Operativni troškovi za inkjet štampače su veći zbog potrebe za čestom zamenom mastila. Mastilo je skuplje po stranici u poređenju sa tonerom.

Inkjet štampači su idealni za kućnu upotrebu, male kancelarije i korisnike koji štampaju fotografije ili dokumente sa puno boja. Takođe su pogodni za povremenu i ne tako obimnu štampu.

I kod inkjet štampača postoje multifunckionalni modeli sa opcijom skeniranja i fotokopiranja.

Štampači na ePlaneti - Poruči i uštedi

ePlaneta nudi laserske i inkjet tehnologije štampača i višenamenskih uređaja koji imaju različite opcije povezivanja, pa lako možeš naći štampač za svoje potrebe.

Bilo da ti treba kućni štampač, laserski štampač u boji, štampač sa skenerom, mali inkjet štampač za povremeno štampanje, ili neka sasvim druga opcija, verujemo da ćeš na ePlaneti pronaći idealan model.

Back to Top