USB flash memorije

Artikli 1-36 od 101

Silazno
Strana
po strani

USB flash memorija - brz i siguran prenos podataka

Život u digitalnoj eri doprineo je da USB flash memorije stalno imamo kraj sebe, u torbi, rancu i u fioci radnog stola. Nosimo ih stalno sa sobom, baš kao pametni telefon ili pametni sat. Onog trenutka kada trebaš obaviti brz transfer podataka ili da sačuvaš dokumenta koja su ti važna, USB flash stick je naš prvi izbor. Kako se u svakodnevnom poslovnom svetu bavimo i poverljivim informacijama, prioritet ih je sačuvati na sigurno i poverljivo mesto.

 

Kako izabrati USB?

Nekoliko je elemenata koje bi trebalo uzeti u obzir kada kupuješ USB memoriju:

Interfejs USB-a

Ovo je najvažnija stvar kod kupovine USB-a. Nekoliko je tipova interfejsa na tržištu, USB 2.0, USB 3.0, USB 3.1, Micro USB, USB On the go… Razlika između USB 2.0, USB 3.0 ili USB 3.1 je u brzini prenosa podataka. Maksimalna brzina prenosa podataka kod verzije 2.0 je 480 Mpbs, dok je kod 3.0 ta cifra 1024 Mbps. USB 3.1 nudi maksimalnu brzinu prenosa od 10.000 Mpbs. 

Koji od ovih kupiti zavisi od tvojih potreba, u smislu koliko često ti je potreban i kolika je obimnost dokumenata koje čuvaš i prenosiš. Za povremeno korišćenje dovoljan ti je 2.0, a za brži prenos i ako se radi o velikim fajlovima, onda nek tvoj izbor bude 3.0.

Posebno je tražena USB 3.1 verzija, jer pruža odličnu prenosa podataka

Kapacitet memorije USB-a

USB memorija dolazi u različitim kapacitetima - 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB i više. Biraj onaj kapacitet u zavisnosti za šta ti treba. Ako je tvoj fokus na muzičkim i video fajlovima, svakako će ti trebati veći kapacitet memorije, dok je za čuvanje i prenos npr Word dokumenata sasvim dovoljna mala memorija, 2 ili 4 GB.

Back to Top