Pegle za veš

Artikli 1-36 od 190

Silazno
po strani

Pegla za veš - Izaberi onu s kojom je peglanje komforno

Kada kažemo mali kućni aparati sigurno je da se pegla po svojoj važnosti nalazi odmah na vrhu liste, jer kako zamisliti svakodnevno funkcionisanje domaćinstava bez efikasne i kvalitetne pegle. Kada je takva, onda nam čini peglanje lakšim, a peglanje mnogi baš i ne vole. Međutim, dobar izbor vodi uštedi novca i drugih resursa.

Zavisno od novca s kojim se raspolaže, kao i potreba i navika, biraju se različite pegle - od klasičnih pegli na paru, parnih stanica, do putnih pegli i pegli za vertikalno peglanje. 

Mi smo se potrudili da ti obezbedimo zaista bogatu ponudu svih vrsta pegli, a preporučujemo da pogledaš i istražiš šta to sve nude one koje su i najpopularnije među kupcima - Gorenje pegle na paru, Tefal pegle na paru, kao i vrhunske Philips pegle na paru

Šta gledati kod kupovine pegle

Zavisno od toga koliko smo česti u peglanju i koje su to količine garderobe koje se peglaju, biramo peglu čije će ključne karakteristike odgovarati našim potrebama.

Snaga pegli za veš

Za većinu današnjih domaćinstava, uzimajući u obzir navike i ritam peglanja, dovoljne su pegle snage od 1.800 do 2.000 W snage. Obično veća snaga znači da će pegla brže da se zagreje, a i para je jača, pa je peglanje zahtevnijih tkanina lakše i efikasnije.

Kog je materijala ploča pegle

Što se tiče materijala ploče pegle ona može biti od aluminijuma, nerđajućeg čelika, keramike ili teflona. 

Alumijium jeste lagan materijal, ali posledica može biti manje glatko klizanje u odnosu na čeličnu ploču. Ipak, ova vrsta pruža precizno peglanje.

Čelična ploča na pegli omogući će ravnomernu raspodelu toplote, međutim mana je što se one obično teže i ne toliko precizne.Takve ploče na pegli su odličan izbor za peglanje npr posteljina, odnosno tamo gde ne treba velika preciznost. 

Uz teflonske ploče pegla će da klizi po tkanini, ali je teflon manje otporan u odnosu na čelik.

Najosetljiviji materijal za ploču pegle je keramika, i ona se može korisiti i za peglanje sintetike,kao i za osetljive materijale.

 

Dodatne karakteristike pegli za veš

Pre same kupovine svakako možeš da razmotriš još neke detalje tvoje buduće pegle. Kada se radi o peglama na paru, para se ispušta pritiskom na dugme, ili automatski kad staviš ploču na tkaninu. Bilo bi dobro da je drška ergonomska, kako bi peglanje bilo što komfornije. Težina pegle bi trebalo da bude između kilograma i dva.

Takođe, dobro je da pegla ima sistem protiv stvaranja kamenca, mikro otvore za izlaz pare (optimalan nivo je 120-150 grama pare u minuti), sistem protiv kapanja, postavke za peglanje raznih vrsta materijala i automatsko isključivanje.

Back to Top