Motorne kosačice za travu

Tražiš motorne kosačice (samohodne ili gurajuće) kako bi tvoj vrt i bašta uvek bili uredni? Motorne kosačice su izbor onda kada je reč o travnjacima velike površine, od 700 m2 pa naviše, mada se mogu koristiti i za manje površine.

15 Artikala

Silazno
po strani

Motorne kosačice - zašto su baš one dobar izbor za tvoj travnjak

Travnjaci iziskuju trud i predanost kako bi izgledali lepo, zato ne trebaš da imaš nedoumice oko kupovine motorne kosilice, jer ćeš se uveriti da su baš one dobar izbor.

Sad se sigurno pitaš koje su prednosti motornih kosilica, pa evo da ih i nabrojimo:

  • autonomija, jer nepostojanje kablova znači da se kosačice lako kreću po vrtu
  • praktičnost, jer je možemo premeštati sa lokacije na lokaciju, a da ne brinemo ima li struje za njen rad 
  • snaga, motorne kosačice mogu da režu gustu i visoku travu
  • robusni dizajn i izdžljivi materijali čini da su motorne kosačice pouzdana mašina koja se neće habati
  • ekonomičnost, u odnosu na svoje performanse i u odnosu na električne kosilice

Snaga i performanse motornih kosačica

S obzirom na to da ove kosačice koriste benzinski motor, onda se snaga mašine bira u zavisnosti od veličine travnjaka, visine trave koju je potrebno kositi i kolika je učestalost košenja vrta ili bašte. Npr. kosačice snage 2,2 ili 2,6 KW dobre su za površine od 1.000 do 1.500 m2, dok su za manje površine dovoljne kosačice snage od npr 1,8 KW.

Motorne kosačice brenda Villager koje ćeš naći na našem sajtu imaju funkcije košenja, malčiranja i bočnog izbacivanja. Možeš da biraš one samohodajuće ili gurajuće, različite zapremine i snage motora, kao i različith dimenzija visine i širine košenja, zavisno od potreba tvog travnjaka. Osim Villagera, tu su i brendovi FARM, Einhell, AGM i Nakayama.

 

Samohodne ili gurajuće motorne kosačice

Koju od ovih kupiti zavisi kako od površine travnjaka, vrste terena kao i od  toga u kakvoj ste fizičkoj spremi. Veliki travnjaci su posebno zahtevni, zato samohodne kosačice mogu biti dobro rešenje, jer će travnjak biti sređen bez velikog napora i utrošene fizičke snage. Bitno je da samohodne kosilice pokreneš na travnjacima koje nemaju oštre kosine i prepreke. Svakako, ovo su kosilice koje su ekonomične, brze i lake za upravljanje.

Gurajuće motorne kosačice biraj za vrt koji je manji, i u kojem se nalaze grmovi, saksije i ostali sadržaj, jer ćeš lakše manevrisati.

Na našem Blogu naći ćeš više informacija o motornim kosačicama i na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine.

Back to Top