Bazeni za decu

13 Artikala

Silazno
po strani

Bazeni za decu - igra bez granica

Ako znamo da je igra sinonim za bezbrižno detinjstvo, onda je dečiji bazen jedno od mesta gde nastaju najlepše uspomene. Već u prvim sparnim letnjim danima tražimo najbolji način kako da deci priredimo zabavu na otvorenom, pa su zato bazeni za decu idealan način kako da se rashlade u krugu svog dvorišta. Još kada pozovu drugare, zabava je zagarantovana. Intex bazeni su posebno traženi, i baš njih ćeš naći na ePlaneti.

Njihov šareni dizajn dodatno je privlačan mališanima, a tvom dvorištu daće dozu razigranosti. Imati bazen u dvorištu odlična je prilika da naučiš decu da plivaju i da se oslobode straha od vode. Kako je reč o intimnoj porodičnoj atmosferi, utoliko će deci biti lakše da se prepuste učenju plivanja, jer im je okruženje poznato. Onda kad se potpuno oslobode zabava kreće, a na tebi je da si na oprezu radi njhove bezbednosti.

 

Šta moram znati pre kupovine bazena za decu

Uzrast dece

Kada kupuješ bazen za decu prvo moraš uzeti u obzir uzrast dece. Baš maloj deci je važno da se uvere da su bazeni podjednako mali. Za njih je dovoljan manji bazen u obliku kruga, kako bi im se kreiralo sigurnije okruženje u kom mogu da se igraju bez rizika da se povrede.

Ovo pravilo važi i za dubinu bazena, koja mora biti minimalna. Cilj je, zapravo, da se detetu omogući da samostalno stoji ili sedi. Kupovina dubokih bazena za decu od 1 ili 2 godine se nikako ne preporučuje. 

Bazeni na naduvavanje su generalno dobra opcija za malu decu, jer su mekani i ne bi trebalo da dođe do povreda. Njihova lagana konstrukcija u nekim slučajevima može ih učiniti manje stabilnim, ali postavljanje mekane prostirke ispod će eliminisati svaki problem.

Dimenzije i materijal

Kada govorimo o dečijim bazenima u dvorištima trebalo bi da obradiš pažnju i na dimenzije. Često se, naime, veće dimenzije povezuju sa većom zabavom, ali i ne mora biti tako. Naprotiv, manji bazeni imaju mnogo više prednosti: u pogledu ideja za uređenje bašte, oni se mogu smestiti čak i u najmanjim baštama ili na terasama. I to nije sve: lako se prenose, tako da zabava uvek može biti na dohvat ruke: na plaži, kod rođaka ili kod prijatelja.

Dečiji bazeni na naduvavanje su lagani za upotrebu i postavljanje. Spoljašnji deo je obično izrađen od otpornog PVC materijala u boji, a naduvavaju se kroz ventil sa klasičnom baštenskom pumpom. Klasični bazeni sa prstenovima zahtevaju nekoliko desetina litara vode i zauzimaju malo prostora. 

U poslednjih nekoliko godina može se reći da je i te kako maštovita proizvodnja bazena. Intex, poznati brend za proizvodnju bazena, u svojoj kolekciji ima raznobojne dečije bazene u raznim atraktivnim oblicima.

Dodaci za bazen

Bazeni za decu svojim šarenim dizajnom već su dovoljno atraktivni i primamljivi deci, ali često roditelji žele dodatno da zabave svoje mališane, pa kupuju dodatke za bazene. Pa se tako kupuju dušeci, lopte, igračke, daske za plivanje, i ostalo.

Back to Top