Indukcione ugradne ploče

Filteri
Filteri:

Artikli 1-36 od 40

Silazno
Strana
po strani

Šta su i kako rade indukcione ugradne ploče?

Prva stvar koju ćeš čuti za indukcione ploče je da se zagrevaju velikom brzinom. Ona radi na principu magnetnog polja, i zagreva se samo posuda koja je na grejnoj zoni, bez da se zagreva ostatak ploče. Time su izuzetno efikasne, jer se ne rasipa energija, hrana se priprema mnogo brže, a grejna zona se može povećati za posuđe većeg obima. Kada se posuđe skloni sa grejne zone, dolazi do automatskog isključenja, čak iako nismo pritisli za isključenje.

U slučaju da se tečnost izlije iz šerpe neće doći do zagorevanja na ploči, jer je vrela samo grejna zona, dok je ostatak ploče bezbedan. Ovo je bitno i kad su mala deca u blizini.

Na određen period se grejna zona pali i gasi, dostižući idealnu temperaturu za spremanje jela.

Svaka indukciona ploča ima okvir, najčešće čelični, koji se bez problema uklapa sa ostatkom kuhinjskih elemanata, odnosno sa radnom površinom. 

Zavisno od brenda i cenovnog ranga upoznaćeš različite funkcije kod indukcionih ploča, poput QuickStart-a (brz početak i kuvanje bez odlaganja), ReStart-a (ukoliko dođe do toga da sadržaj iz šerpe prekipi, ploča se gasi i pamti poslednju podešenu temperaturu), PowerBoost i još mnogo drugih. Elegantan i moderan dizajn, uz vrhunsku funkcionalnost, je baš ono što ti treba kada je reč o ugradnjoj ploči.

Jedini ograničavajući momenat kod indukcionih ploča je što se može koristiti samo posuđe koje ima namagnetisano dno. Da bi se to testiralo postavi magnet na dno šerpe, ako magnet padne, onda ta šerpa nije za indukcionu ploču. Savremeno posuđe ima nalepnicu na kojoj je navedeno da li može da se koristi na indukcionoj ploči ili ne.

Kod nas te čeka super izbor modela, pa možeš da biraš Bosch indukcione ploče, Vox indukcione ploče, Gorenje indukcione ploče, Beko indukcione ploče, kao i Samsung indukcione ploče.

Back to Top