LEGO Duplo

Filteri
Filteri:

32 Artikala

Silazno
po strani

Lego Duplo serija - zabava i edukacija za najmlađe

Lego Duplo serija je namenjena deci manjeg uzrasta, od godinu i po do 5. Ono što prvo primetiš je da su delovi u ovim setovima duplo veći i širi u odnosu na standardne kockice u Lego setovima, baš zbog uzrasta kom su namenjene. To ih i čini neverovatno korisnom igračkom za dečicu koja tek razvijaju motoričke veštine, a istovremeno i bezbednim, bez opasnosti da se povrede.

Lego Duplo setovi su mnogo više od nihove definicije - veće dimenzije delova u odnosu na standardne Lego kockice. Naime, one su prvi most u spajanju učenja veština i razvoja kreativnosti kod male dece. I baš taj spoj je odličan alat kojim ćeš zabaviti klince nižeg uzrasta. 

Šta odlikuje Lego Duplo seriju?

Osim što smo rekli da ovi setovi imaju delove primetno većih dimenzija u odnosu na standardne setove, jer su namenjeni maloj deci, ujedno su Lego Duplo jednostavniji u sklapanju, ne zahtevajući veliki napor. 

Prelepe, vibrantne boje i raznolikost predmeta u Lego Duplo setovima pozivaju na igru, kreativnost i razmenu ideja. Sve to dalje doprinosi razvoju dečije mašte, koja sklapajući određenu tematiku kreiraju poseban svet u vezi sa tom temom. Bilo da se radi o sklapanju životinjske farme, vatrogasne stanice ili zabavnom parku, ova igra otključava sve dečije pokrete i aktivira moždane vijuge. 

Mnogi Duplo setovi se u stvari koriste kako bi se naučili osnovni oblici, boje, strukture i pokreti. Kako se tematski odnose na detetovu blisku okolinu - porodična kuća, životinjske farme, gradilišta i građevinske mašine, policija i vatrogasci, lekarske ordinacije - pomažu im da razumeju taj svet, bliže se upoznaju sa njim i budu spremni na njega kada porastu. Slažući različitu tematiku u okviru seta deca se uče motorici i koordinaciji pokreta, što je izuzetno važno u uzrastu od prve do treće godine.

Osim toga, sa Lego Duplo setovima klinci uče i prve brojeve, oblike i boje, što im daje i epitet edukativne igre.

Ne zaboravimo da sa Lego setovima, u kojima imaju uloge graditelja i kreatora, deca razvijaju poverenje u svoje sposobnosti, pa je i samopouzdanje jače.

Back to Top