Patike za tenis

28 Artikala

Silazno
po strani

Maksimalna udobnost i bezbedna stopala uz najbolje patike za tenis 

Bilo da igraš tenis rekreativno ili profesionalno, uz dobre patike svaka partija je užitak. Imajući u vidu koliko je tenis kompleksan sport, teniske patike mojrau biti izrađene od najkvalitetnijih materijala, jer je izdržljivost ključna reč za njih. 

Tenis podrazuvema mnogo trčanja, proklizavanja i neočekivanih okreta i poteza, a sve to treba da isprate patike koje će pružiti stabilne pokrete, udobnost i zaštitu zgloba. Osim toga, potrebno je da budu lagane, jer kako drugačije pružiti maksimum igre.

Kako tok meča može da te iznenadi, pa potraje i više nego što je očekivano, osim fizičke spremnosti ključna je i oprema “koja radi za tebe”. Zato su se dizajneri teniskih patika fokusirali na čvrste materijale i jaku postavu kako bi noga bila sigurna i bezbedna. Srednji đonovi imaju mekane jastučiće, kako bi peta imala podršku, dok su spoljašni đonovi napravljeni od gume kako bi patike efikasno prianjale podlogama i ublažilo proklizavanje.

Laganiji materijali na gornjem delu patika pružaju potrebnu mekoću, kao i prozračnost, što dodatno olakšava kretanje i osećaj komfora u patikama.

Teniske patike za različite podloge

U zavisnosti od toga na kojoj podlozi igraš tenis, đonovi teniskih patika su različito izrađeni za tvrdu podlogu, travu ili šljaku. Teniske patike za tvrdu podlogu imaju modifikovanu šaru sa ravnom bazom koja pruža stabilnost i omogućava dobro prianjanje na tvrdim terenima. Gornji deo je robusniji, a delovi patika koji su najviše izloženi habanju dodatno su ojačani. 

Kad je reč o teniskim patikama za terene sa šljakom specifično je što gazeći sloj ima šaru u vidu riblje kosti. Takva šara doprinosi i da šljaka omekša, a dok juriš za lopticom šljaka se “kreće” kroz šare, čime se postiže kontrola kretanja. Pošto je šljaka mekši teren u odnosu na betonski, đon je lakši i tanji. Gornji deo ima zaštitne barijere kako bi se sprečilo prodiranje šljake i prašine

Što se tiče teniskih patika za travu, đonovi imaju sitne čepiće koji su zaslužni za efikasno prianjanje. 

Kupovina patika za tenis onlajn

Kod nas ćeš naći raznovrsnu ponudu patika za tenis, najpopularnijih svetskih brendova- Adidas, Nike, Lotto. Očekuj najaktuelnije modele i vrhunske performanse, a na tebi je da odabereš dizajn i boje u skladu sa tvojim senzibiltetom i sportskim stilom koji neguješ. 

Pošto znamo koliko ti je važno da kupovinu obaviš na jednom mestu, kod nas ćeš naći i rekete i loptice za tenis, flašice i znojnice.

Back to Top