Robot usisivači

20 Artikala

Silazno
po strani

Robot usisivači - lakoća održavanja čistoće doma

Nekada se o robotima kao pomagačima u domaćinstvu i obavljanju kućnih poslova mislilo kao naučnoj fantastici, ali već neko vreme oni su postali naša realnost. Obavljaju posao za nas, pa na raspolaganju imamo vreme koje ćemo utrošiti na drugačiji način.

Robot usisivači su brzo stekli popularnost, jer dok on usisava ti možeš da se posvetiš ostalim obavezama, a stan ili kuća biće čisti i uredni, bez imalo muke. Dok si u putu od posla ka kući pomoću aplikacije možeš da pokreneš rad robota, i kad stigneš čeka te uredan i čist dom.

Kao i ostali moderni usisivači, i robot usisivači mogu da usisavaju različite vrste površina - parkete, laminate, pločice, tepihe i ostale površine. 

 

Kako rade robot usisivači

Potrebno je i da u domu, na određenom mestu, postaviš njegovu baznu ustanicu na kojoj će da se puni. Obično, punjenje robot usisivača traje nekoliko sati, a vreme trajanja baterije je, zavisno od modela, od sat vremena do nekoliko sati. 

Njegovo korišćenje kreće kada se programira pomoću mobilne aplikacije, a onda možeš da isrcrtaš i mapu kojom će se robot kretati. S obzirom na to da ovi usisivači imaju ugrađene senzore, oni će izbegavati prepreke na koje naiđu. Preporuka je da ipak ukloniš određene prepreke, jer npr postoje modeli robot usisivača koji mogu da se okrenu oko nogu stolova, ali ne može proći između nogu stolica jer za to nema prostora. Čim ukloniš sve prepreke, i čišćenje će biti efikasnije.

Nakon što se njegova posuda sa nečistoćama napuni, daće zvučni signal da mu je potrebno pražnjenje. Jednostavno pražnjenje posude je dodatna prednost robot usisivača.

Napredniji modeli robot usisivača nude opciju da kreiraš virtuelnu mapu kojom će se on kretati, kako bi se npr. izbeglo da ulazi u određene prostorije, ili možda ne želiš da bude blizu osetljivih predmeta. Mapa će mu pomoći da izbegne baš te delove.

Kao i kod ostalih aparata, i njemu je potrebno redovno održavanje. Potrebno je da redovno prazniš posudu, čistiš filtere i četku, kao i uklanjanje zapetljanih dlačica i vlakana. Preporučljivo je da redovno pregledaš točkove i senzore. 

 

Robot usisivači - cena i ponuda

Robot usisivači jesu skuplja opcija u odnosu na tradicionalne modele, ali jednom kad se uveriš šta sve može, i koliko se uštedi na vremenu, shvatićeš zašto je vredelo uložiti novac.

Među najpopularnijim modelima su Xiaomi robot usisivači, kao i iRobot usisivači, a mi ti svakako preporučujemo da detaljnije istražiš našu ponudu i uporediš razne modele.

Back to Top