Horizontalni Zamrzivači - Sandučari

14 Artikala

Silazno
po strani

Horizontalni zamrzivači - evo zašto su sandučari i dalje popularni

Kada ti je potreban prilično veliki kapacitet za zamrzavanje hrane onda su prvi izbor upravo sandučari, kako se popularno nazivaju horizontalni zamrzivači. Prvo što se odnosi na njih su značajno veći prostor za skladištenje hrane u odnosu na vertikalne zamrzivače, s tim što se za horizontalne zamrzivače mora obezbediti i veći prostor u kuhinji, podrumu ili ostavi.

Zamrzivači sandučari - kapacitet, energetski i klimatski razredi

Kao i kod kupovine drugih vrsta zamrzivača, i ovde važi ista putanja. Kreni od razmatranja kapaciteta (meri se u litrima) i kapacitetu zamrzavanja (koliko kilograma hrane zamrzava za 24h), kolika je potrošnja struje u godini dana i kojem energetskom i klimatskom razredu pripada. Energetski razredi se kreću od A do G, od energetski najekonomičnijeg do onog najmanje energetski efikasnog.

Funkcija brzog zamrzavanja je nešto što je poželjno da ima, a od dodatnih karakteristika izdvaja se i vreme čuvanja hrane u slučaju prestanka rada, vizuelno upozorenje u slučaju kvara, stabilna vrata koja čvrsto stoje dok vadiš zamrznutu hranu i još dosta toga. Tu je i nekoliko unutrašnjih polica za efikasno i uredno sortiranje namirnica.

Svaki zamrzivač nosi oznaku sa zvezdicama, što je pokazatelj definisane temperature koju taj zamrzivač može dostići u zamrzavanju hrane. Jedna zvezdica znači -6 stepeni, a svaka naredna još dodatnih -6. 

Kod horizontalnih zamrzivača je karakteristično ručno odmrzavanje.

 

Back to Top