Brusilice, šlajferice i polirke

ePlaneta je ovlašćeni distributer Bosch alata
 

Artikli 1-36 od 189

Silazno
po strani

Električne brusilice - svestrani alat svakog majstora

U svetu obrade metala, bilo da se radi o profesionalnim radionicama ili poslu koji se obavlja iz hobija, električne brusilice su alat koji se svakodnevno koristi. Za svakog majstora koji nudi usluge brušenja, poliranja ili rezanja različitih materijala (metal, drvo, ili plastika), električne brusilice su verni saveznik u radu. Sa njima se postižu vrhunski rezultati na više polja, od fine obrade do grubog skidanja materijala. 

Električne brusilice se koriste u raznim oblastima - limariji, bravariji, građevini, mašinogradnji, itd. Vrlo lako i precizno omogućavaju da neobrađen materijal dobija vrhunsku funkcionalnost i izgled.

Savremene električne brusilice su opremljene sofisticiranim tehnologijama kako bi pružile nenadmašno iskustvo fine obrade metale. 

Vrste električnih brusilica

Na ePlaneti te čeka odličan izbor različitih vrsta brusilica, pa možeš da biraš u skladu sa namenom korišćenja. Svakako, tvoj izbor može biti i više vrsta njih, kako bi se kompletirao alat i kako bi uvek bio spreman za nadolazeće projekte i radove.

Bosch brusilice kao i Makita brusilice izdvajaju se fenomenalnim performansama rada i funkcijama koje pružaju. Istraži na ePlaneti šta nude ovi brendovi, i uveri se u besprekoran kvalitet i pouzdanost. Pogledaj i ponudu Dewalt brusilica, kao i brusilice Metabo. 

Čeone brusilice

Čeone brusilice su mali ručni, rotacioni alat, vrlo zgodan za obradu metala i teže dostupnih mesta na površinama zbog svoje preciznosti. Lako se upravlja njome i nezamenljiv je alat kada je potrebno izvršiti nešto delikatnije sečenje, brušenje ,poliranje, oštrenje, rezbarene… Pokretima se može vrlo lako kontrolisati, i na nju se mogu dodavati različiti nastavci zavisno od toga šta želiš postići. Može se koristiti na drvetu, metalu i drugim materijalima.

Ugaone brusilice

Koriste se za sve vrste brušenja, sečenja, oštrenja ili poliranja, najčešće na metalu, ali i na betonu ili drvetu. Imaju diskove koji se rotiraju pod uglom od 90 stepeni u odnosu na motor. Odličan su izbor za velike zadatke i velike površine.

Vibracione brusilice

Za njima se poseže kad je važno obaviti fino brušenje. Daju visok nivo kontrole i preciznosti, umanjujući rizik od oštećenja materijala. Najčešće se koristi na drvenim podlogama. 

Rotacione brusilice - šlajferice - ekscentar brusilice

Obavljaju kružno kretanje tokom brušenja, i fenomenalan su izbor kod brušenja drveta, ali i drugih materijala. Ekscentrične brusilice, kako se još zovu, biraju se zato što pružaju vrhunsku izglančanost površine. Sa njom možete obaviti poliranje, glačanje, brušenje i očekivati odlične rezultate. Osim što su šlajferice idealne za drvo koristi se i kod metala, kao i zidnih površina.

Tračne brusilice

Ovaj tip brusilica odličan je za grubu obradu velikih površina, drvenih, metalnih i drugih materijala. Efikasno i brzo otklanjanju višak materijala. Imaju kontinuiranu brusnu traku koja se kreće oko dva valjka. 

Stone brusilice

Koriste se za precizno brušenje i oblikovanje alata, sekača, i drugih metalnih predmeta. Imaju rotirajući kamen za brušenje postavljen na stabilnom stolu. Odlikuje ih visoka preciznost i sposobnost za fino brušenje.

Pobrinuli smo se i da se u našoj ponudi nađu brusilice za zid i beton, kao i brusni točak -tocilo.

Polirke za auto

Svako želi da je njegov četvorotoškaš sjajan i bez rđe, pa je dobro imati polirke za auto, kako bi se samostalno, brzo i lako obavila obrada karoserije na automobilima. Njima se lako upravlja, imaju takođe ergonomski dizajn i dolaze sa nastavcima. Mogu se koristiti i za poliranje drveta.

Snaga, performanse, dizajn

Kada razmatraju modele brusilica pred sobom iskusni majstori gledaju nekoliko elemenata: snagu motora, elektroniku, brzinu obrtaja, ergonomski dizajn, kao i praktične i korisne funkcije poput skupljanja prašine, hlađenja, zaštite od slučajnog pokretanja, mekog starta, štitnika, upravljivost za desnoruke i levoruke itd.

Što je motor snažniji biće brže i efikasnije obavljenjo brušenje, poliranje ili otklanjanje materijala, ali je i poželjno da brusilica ima podešavanje brzina, kako bi se prilagodila raznim vrstama materijala koji se obrađuje. 

Ergonomski dizajn brusilica omogućava da se one koriste sa lakoćom, dok efikasni sistemi za sakupljanje prašine doprinose čistom i zdravom okruženju. 

Savet za upotrebu brusilica

Jako je važno ispratiti bezbednosna pravila prilikom korišćenja električnih brusilica, pogotovo ako ste početnik u tome, zato pažljivo čitajte uputstvo koje se dobije pri kupovini. Oni koji duže koriste ovaj alat savetuju da se upoznaš sa finim tehnikama rada koje i jesu zaslužne što se postižu vrhunski rezultati u obradi metala.

Koristi zaštitnu opremu - naočare, rukavice i maske. Vodi se pravilima održavanja, odlaži alat na ispravan način, i time ćeš osigirati njegovu dugotrajnost i performanse rada.

Back to Top