Mesoreznice

17 Artikala

Silazno
po strani

Mesoreznice - savršena trpeza traži lepo isečene mesne delicije

Mesoreznice, a često se zovu i salamoreznice, najčešće viđamo u trgovačkim radnjama i ugostiteljskim objektima. Njihova glavna uloga je da omoguće tanko i ujednačeno sečenje mesnih prerađevina. Preciznost i brzina rada mesoreznica čine ih nezaobilaznim aparatom sivh trgovina i restorana, a i u nekim domaćinstvima, gdje domaćin u svom domu želi imati dobru mesoreznicu radi sečenja pršute, pečenice, vrata, raznih sireva i ostalih delicija.

Možda se o tome i ne razmišlja, ali dobro je znati da ukus mesa i mesnih prerađevina može varirati zavisno od debljine kojom je sečeno. Svi znamo da nema ništa lepše od tanko isečenog pršuta, i da tu nema kompromisa.

Električne mesoreznice - ponuda i cene na ePlaneti

Na pravom si mestu ukoliko tražiš odlične mesoreznice za potrebe tvog domaćinstva, gazdinstva, ugostiteljske ili trgovačke radnje.

Nije teško savladati proces sečenja mesom, jer je vrlo jednostavno, a kao rezultat imaš precizno i ujednačeno isečene mesne delicije. Proces kreće od postavljanja mesa na klizni sto, odrediš debljinu sečenja (npr od 1 do 15 mm), upališ mesoreznicu a onda se meso gura ka oštrici koja je u rotaciji. 

Skoro sve  mesoreznice imaju već ugrađen sistem za oštrenje, kako bi sečivo uvek bilo oštro. Držač služi kako bi meso ili suhomesnati proizvod ostali na mestu, bez pomeranja tokom sečenja.

Mesoreznice su obično napravljene od kombinacije aluminijuma podvrgnutog anodizaciji, (a to znači stabilizovanje materijala i sprečavanje oksidacije) i nerđajućeg čelika. Ova dva materijala čine ih dugotrajnim, i laganim za održavanje.

Nerđajući čelik, od kog je napravljeno sečivo, je odličan materijal za održavanje i lako čišćenje, a osim toga i izrazito otporan na habanje i koroziju.

Back to Top