Usisivači

Artikli 1-36 od 513

Silazno
po strani

Usisivači - poruči baš onaj koji ti treba

Usisivač je jedan od najvažnijih malih kućnih aparata svakog domaćinstva. Zavisno od veličine prostora za koji se kupuje, bira se određena snaga i preference, kako bi se postigla najveća efektivnost i čistoća. Kad izabereš onaj najbolji, on postaje idealan saveznik u kućnim poslovima.

Bilo da je reč o malim stanovima, ili onim većim gde osim članova domaćinstva žive i životinje, poput psa ili mačke, dobro izabran usisivač olakšaće tvoj svakodnevni život. Dovoljna snaga motora i komforno rukovanje učiniće da tvoj dom očas posla bude čist i bez prašine.

Prepuštamo te bogatoj ponudi na ePlaneti i sigurni smo da ćeš izabrati najbolje. Među najtražnijim brendovima su Bosch usisivači, Gorenje usisivači, kao i Samsung usisivači, a na meti kupaca su svakako i Beko usisivači, Philips usisivači, Vox usisivači, a iznenadićeš se i performansama Rowenta usisivača.

Na šta bi trebalo obratiti pažnju kada kupuješ usisivač

Često se postavi pitanje kako se bira dobar usisivač, uzimajući u obzir bogatu ponudu, konstantne inovacije i trendove među potrošačima. Ali krenimo redom, od osnovnih parametara. Najpre, gleda se snaga usisivača. Obično, veća snaga podrazumeva i veću efikasnost pri usisavanju prljavštine i čestica sa poda. Svakako, preporuka je da biraš onu snagu spram potreba tvog doma.

Vrsta poda se takođe uzima u obzir. Za trvde podove, kao što su pločice i parketi, dobro je da usisivač ima nastavke za tvrde površine. Ukoliko imaš tepihe u kući ili stanu preporuka je da usisivač ima rotirajuću četku kako bi se dubinski očistila vlakna.

Sledeći element koji valja uzeti u obzir je i filtracija, jer usisivači koji imaju HEPA (High Efficiency Particulate Airfilter) filter neće tokom usisavanja ispuštati čestice koje mogu izazvati alergije ili druge neželjene reakcije, već izlazi prečišćen vazduh.

Kod usisivača koji imaju posude pogledaj koliki je njen kapacitet, dok kod onih koji su sa kesom informiši se da li su zamenske kese lako dostupne.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, je kakve dodatke dobijaš uz usisivač. Uvek je poželjno da postoje dodaci za usisavanje nameštaja, fuga, kao i teško dostupnih mesta.

Sa posudom, kesom ili štapni usisivači

Najpopularniji brendovi imaju vrlo bogatu ponuda usisivača sa kesom, posudom ili štapnih, pa zavisno od tvojih navika možeš da se zadržiš na određenim modelima ili se možda odlučiš na promenu. Istraži cenovni rang i izaberi onaj koji će po performansama savršeno odgovarati potrebama tvog domaćinstva.

Ručni, robot usisivači i paročistači

Ručni usisivači biće tvoj idealni saveznik za ekspresno usisavanje mrvica sa stola ili nameštaja, pa i automobila. Robot usisivači su stekli veliku popularnost jer postižu podjednaku efikasnost kao i standardni usisivači, ali štede vreme u sređivanju i čišćenju doma, jer dok usisavaju ti imaš vreme za ostale kućne obaveze.

Vrhunska efikasnost čišćenja postiže se i sa paročistačima, pogotovo jer se koristi prirodno sredstvo - para.

Usisivači na vodu

Nismo zaboravili ponudu usisivača na vodu, koje odlikuje vrlo efikasno čišćenje podova bez kontakta sa prašinom i alergenima.

Back to Top