Rešoi

Artikli 1-36 of 59

Silazno
Strana
po strani

Rešoi za svaki tip kuhinje - odlične cene

Određene kuhinje nemaju komfor i dovoljno prostora da se smeste svi potrebni elementi. U takvim uslovima, umesto velikih šporeta, idealno rešenje su rešoi, koji najčešće dolaze sa jednom ili dve ringle. Često ćeš rešoe videti u studentskim sobama ili malim apartmanima, jer oni se idealno uklapaju u manjim prostorijama.

Na tržištu, baš kao i u našoj ponudi, plasira se nekoliko vrsta rešoa, pa se najčešće biraju indukcioni, električni ili plinski rešoi.

Imaj u vidu da kada kupuješ šerpe i lonce za kuvanje na njima postoji oznaka na kojem tipu šporeta i rešoa mogu da se koriste.

 

Električni rešoi

Ovo su rešoi koji se vrlo često kupuju i koriste. Imaju jednu ili dve ringle, od livenog gvožđa, i jednostavni su za korišćenje. Dovoljno je da se priključe na struju, a onda se temperatura precizno podešava. S obzirom na to da imaju ograničenu snagu nije preporučljivo kuvati veće količine hrane. Kod električnih rešoa je specifično što im treba više vremena da se zagreju i ohlade. Generalno, troše više struje u odnosu na npr indukcione, pa će možda dugoročno biti skuplji za korišćenje.

 

Indukcioni rešoi

Kada su se pojavili, indukcioni rešoi su stekli veliku popularnost, jer je ovde reč o efikasnim rešoima, koji se brzo zagrevaju, troše manje struje i jednostavni su za korišćenje. Temperatura se lako i brzo spusti ili podiže, jednostavnim tipkanjem, pa je celi proces spremanja jela vrlo efikasan.

Bez obzira da li je reč o rešoima sa jednom ili dve ringle, ovi rešoi rade na principu elektromagnetne indukcije, pa se struja provodnikom dovodi do dna posude i time je zagreva. Toplota se širi kroz posudu, a ne celom pločom, što je jedna od velikih prednosti ovih rešoa.Ostatak ploče nije zagrejan, pa onda nema straha od povreda i opekotina. 

Postoji jasna definicija koje vrsta posuđa se može stavljati na indukcionu ploču, pa se mogu koristiti samo šerpe i posude sa dnom od čelika, livenog gvožđa ili emajliranog čelika. Strogo je zabranjeno posuđe od keramike, plastike ili stakla.

 

Rešo na plin

Ovi rešoi se najčešće biraju jer dolazi do brzog zagrevanja i što se lako podešava temperatura, ali je kod ove vrste rešoa potrebna dodatna opreznost kod korišćenja, upravo zbog plamena.

Kada se gas upali i podesiš intenzitet plamena, plamen će zagrevati rešetku na kojoj se nalazi posuđe. Toplota se prenosi na posuđe i zagreva sadržaj u posuđu.

Najvažnije je paziti da ne dolazi do curenja gasa.

Back to Top