Rešoi

Artikli 0-0 od 0

  1. eHomeKitchen Indukcioni rešo ALP-I05 - ALP-I05
    eHomeKitchen Indukcioni rešo ALP-I05 - ALP-I05
    5.00 (4)
    5999.99 2999.99 RSD
  2. QUANTEK Indukcioni rešo Q1108 - Q1108
    QUANTEK Indukcioni rešo Q1108 - Q1108
    5.00 (1)
    3499.99 2519.99 RSD
  3. VORNER Indukcioni rešo Vorer VIP-0665, 2000 W - VIP-0665
    VORNER Indukcioni rešo Vorer VIP-0665, 2000 W - VIP-0665
    4.00 (1)
    4799.99 3455.99 RSD
  4. ESPERANZA Indukcioni rešo EKH011 - EKH011
    ESPERANZA Indukcioni rešo EKH011 - EKH011
    (1)
    4399.99 3167.99 RSD
  5. BAUER Indukciona ploča IH-600 INDACTO - 23275
    BAUER Indukciona ploča IH-600 INDACTO - 23275
    4.00 (1)
    7599.99 5471.99 RSD
  6. ELIT Električni rešo dve ringle DKP-1 - DKP-1
    ELIT Električni rešo dve ringle DKP-1 - DKP-1
    5.00 (2)
    5599.99 2951.99 RSD
  7. ESPERANZA Rešo EKH007W - EKH007W
    ESPERANZA Rešo EKH007W - EKH007W
    4899.99 3275.99 RSD
  8. ALFA PLAM Rešo Studio 2 - studio 2
    ALFA PLAM Rešo Studio 2 - studio 2
    (1)
    11199.99 8063.99 RSD
Strana

    Rešoi za svaki tip kuhinje - odlične cene

    Određene kuhinje nemaju komfor i dovoljno prostora da se smeste svi potrebni elementi. U takvim uslovima, umesto velikih šporeta, idealno rešenje su rešoi, koji najčešće dolaze sa jednom ili dve ringle. Često ćeš rešoe videti u studentskim sobama ili malim apartmanima, jer oni se idealno uklapaju u manjim prostorijama.

    Na tržištu, baš kao i u našoj ponudi, plasira se nekoliko vrsta rešoa, pa se najčešće biraju indukcioni, električni ili plinski rešoi.

    Imaj u vidu da kada kupuješ šerpe i lonce za kuvanje na njima postoji oznaka na kojem tipu šporeta i rešoa mogu da se koriste.

     

    Električni rešoi

    Ovo su rešoi koji se vrlo često kupuju i koriste. Imaju jednu ili dve ringle, od livenog gvožđa, i jednostavni su za korišćenje. Dovoljno je da se priključe na struju, a onda se temperatura precizno podešava. S obzirom na to da imaju ograničenu snagu nije preporučljivo kuvati veće količine hrane. Kod električnih rešoa je specifično što im treba više vremena da se zagreju i ohlade. Generalno, troše više struje u odnosu na npr indukcione, pa će možda dugoročno biti skuplji za korišćenje.

     

    Indukcioni rešoi

    Kada su se pojavili, indukcioni rešoi su stekli veliku popularnost, jer je ovde reč o efikasnim rešoima, koji se brzo zagrevaju, troše manje struje i jednostavni su za korišćenje. Temperatura se lako i brzo spusti ili podiže, jednostavnim tipkanjem, pa je celi proces spremanja jela vrlo efikasan.

    Bez obzira da li je reč o rešoima sa jednom ili dve ringle, ovi rešoi rade na principu elektromagnetne indukcije, pa se struja provodnikom dovodi do dna posude i time je zagreva. Toplota se širi kroz posudu, a ne celom pločom, što je jedna od velikih prednosti ovih rešoa.Ostatak ploče nije zagrejan, pa onda nema straha od povreda i opekotina. 

    Postoji jasna definicija koje vrsta posuđa se može stavljati na indukcionu ploču, pa se mogu koristiti samo šerpe i posude sa dnom od čelika, livenog gvožđa ili emajliranog čelika. Strogo je zabranjeno posuđe od keramike, plastike ili stakla.

     

    Rešo na plin

    Ovi rešoi se najčešće biraju jer dolazi do brzog zagrevanja i što se lako podešava temperatura, ali je kod ove vrste rešoa potrebna dodatna opreznost kod korišćenja, upravo zbog plamena.

    Kada se gas upali i podesiš intenzitet plamena, plamen će zagrevati rešetku na kojoj se nalazi posuđe. Toplota se prenosi na posuđe i zagreva sadržaj u posuđu.

    Najvažnije je paziti da ne dolazi do curenja gasa.

    Back to Top