Asus laptopovi

Filteri
Filteri:

Artikli 1-36 of 56

Silazno
Strana
po strani

Zašto je Asus laptop jedan od najboljih u svojoj klasi?

Početkom 2023. godine Asus je najavio inovacije koje će primeniti u proizvodnji i lansiranju laptopova, kako bi unapredio iskustvo korisnika i ponudio ono najbolje u ovoj oblasti. Evo šta su najavili:

Profesionalne performanse za svakodnevni rad na laptopu

Asus najavljuje lliniju laptopova opremljenih 12. generacijom Intel® Core™ H-serije procesora, poznatih kao H45. Ovi procesori visokih performansi optimizovani za mobilnost rade na 45 vati i pružaju korisnicima profesionalnu procesorsku snagu za svakodnevni rad.

Ponudiće opcije H-serije u svim glavnim linijama proizvoda, uključujući varijante tankih i laganih laptopova. To znači da ove impresivne procesore možeš pronaći u svim Vivobook i Zenbook linijama.

OLED ekrani za neverovatan doživljaj fotografija i video materijala

Od osnovnih modela, do onih naprednijih, za profesionalnce i dizajnere, Asus nudi OLED ekrane, koji su se pokazali kao superiorna tehnologija, sa izuzetnom tačnošću boja i dubokim crnim bojama.

OLED ekrani nude neverovatno bioskopsko iskustvo gledanja. Kada gledaš filmove ili igraš video igre, dobićeš vibrantne boje bez treperenja i odličan kontrast. Neverovatan kontrast od 1.000.000: 1 sa DisplayHDR ™ True Black 500/600 sertifikacijom pruža najjasniju sliku na laptopovima danas. Ovi ekrani veoma dobro funkcionišu u dobro osvetljenim i tamnim okruženjima.

Antibakterijski premaz na laptopu

Mnogi ASUS laptopovi su premazani sa Antimicrobial Guard koji pomaže u sprečavanju rasta najčešćih vrsta bakterija, kao što su Ešerihija koli i Stafilokokus. Antimicrobial Guard Plus takođe pomaže u sprečavanju rasta virusa, što ograničava izlaganje najčešćim vrstama virusa poput H3N2, gripa i čak COVID-19.

Ovom tehnologijom specijalni premaz sa srebrnim jonima se nanosi na delove laptopa koji su najčešće u kontaktu sa rukama. Ovaj premaz inhibira rast virusa i bakterija za čak 99% tokom perioda od 24 sata. Asus garantuje efektivnost premaza Antimicrobial Guard u trajanju od tri godine.

Održivost 

Asus je kao kompanija posvećem očuvanju životne sredine, i ciljevi održivog razvoja uključeni su u proces donošenja odluka kako bi se kroz praktične akcije pružio pozitivan doprinos društvu i okolini. Osim što su njhove zgrade izgrađene u skladu sa LEED standardima, Asus olakšava reciklažu starih elektronskih uređaja.

Rigorozni testovi izdržjivosti laptopova

Kako bi tvoj Asus laptop što duže trajao, kompanija se trudi da pre lansiranja testira sve opcije kako bi ti ponudila najbolje iskustvo rada i trajnosti. Asus laptovi su izdržljivi i čvrsti, toliko da prolaze kroz rigorozna testiranja prema vojnim standardima SAD-a.

ASUS laptopovi testirani su prema vojnom standardu MIL-STD 810H korištenjem 12 metoda ispitivanja i 26 postupaka. Ovi testovi ispituju otpornost uređaja na udarce, vibracije, visoke i niske temperature, vlagu, nadmorsku visinu, smrzavanje i otapanje, mehaničke vibracije, toplotni šok, solarno zračenje, gljivice, pesak i prašinu te eksplozivne atmosfere.

3D bez naočara

Asus je prvi na svetu ponudio OLED laptopove koji nude 3D iskustvo bez naočara. Ovi laptopovi koriste neverovatnu ASUS Spatial Vision tehnologiju, koja je idealna za kreatore 3D sadržaja.

Da bi se isporučio efekat 3D slike, ASUS koristi autostereoskopsku 3D tehnologiju zasnovanu na lentikularima. Ova tehnologija sočiva prikazuje jedinstveni skup piksela istovremeno levom i desnom oku. Radeći u koordinaciji sa sočivom ugrađenim u OLED displej, kamera za praćenje očiju na vrhu laptopa detektuje položaj očiju i optimizuje slike projektovane ka gledaocu. To je ono što omogućava korisniku da vidi u 3D.

Sa ovom tehnologijom korisnici mogu lako prebacivati između 2D i 3D prikaza u bilo kom trenutku.

Back to Top