Električni šporeti - Sa ravnom pločom ili ringlama

Artikli 1-36 od 60

Silazno
Strana
po strani

Električni šporeti - savršeno spremljena jela uz vrhunsku tehnologiju

Električni šporeti ne gube na popularnosti već decenijama, i imaju svoje verne kupce baš zato što je na njima proces kuvanja, pečenja i prženja jednostavan i efikasan. Zbog niza benefita i korisnih funkcija pružaju pouzdanost i dugotrajnost, i prijemčivi su za korišćenje baš svim generacijama.

Možda ti se čini da je izbor i kupovina električnog šporeta stresan zadatak, ali to ne mora biti tako. Naprotiv, onlajn kupovina pruža mogućnost dobre informisanosti i svaki naredni klik je put ka dobro odabranom proizvodu.

Šporeti sa ravnom pločom

Električni šporeti proizvode se sa ravnim pločama ili klasičnim ringlama. Ravne ploče mogu biti indukcione ili staklokeramičke. Za indukcione je karakteristično to što se zagreva samo dno posude (ostatak ploče se ne zagreva), i to mnogo većom brzinom u odnosu na staklokeramičke, kod kojih zagrevanje ide postepeno. Magnetno polje radi onda kada se na njega postavi šerpa.

Kod indukcionih ploča se može koristiti samo ono posuđe koje ima magnetno dno - koje je napravljeno od nehrđajućeg čelika ili od livenog gvožđa.

Kada je reč o staklokeramičkim pločama, one se postepeno zagrevaju. To je, jednostavno rečeno, kuvanje sa zračenom toplotom, i na ovim pločama se mogu šerpe najrazličitijih materijala izrade.

Dok ovo čitaš verovatno se i pitaš koji je to najbolji šporet sa ravnom pločom, a odgovor bi bio da je to onaj koji svojim funkcijama, cenom i dizajnom najbolje odgovara tvojim potrebama.

Šporeti sa ringlama

Iako će neko reći da su električni šporeti sa ringlama stvar prošlosti, i dalje vlada prilično interesovanje za ove šporete, pogotovo među starijim generacijama. Za njih važi da emituju dosta toplote u kuhinji, i da su energetski veći potrošači u odnosu na šporete sa ravnim pločama.

U našoj ponudi pronaći ćeš i kombinovane šporete, kod kojih je reč o kombinaciji elektirčnih i plinskih ringli. 

Vrste rerni u električnim šporetima

Vrsta rerne i opcije pečenja u njoj su vrlo bitan faktor koji se gleda prilikom kupovine električnih šporeta. Rerne mogu biti konvencionalne ili multifunkcionalne, odnosno konvekcijske.

Za konvencionalne je karakteristično da imaju donji i gornji grejač, pa je u njima moguće spremati samo jedno jelo, zbog neujednačene toplote.

Konvekcijske koriste ventilator kako bi se temperatatura ravnomerno rasporedila, pa je time omogućeno spremanje više jela odjednom. Kod ovog tipa rerni nije potrebno da se ona zagreje pre pečenja. Ventilator inače dodaje temperaturu, pa to treba imati u vidu kada podešavaš temperaturu pečenja, kako ne bi zagorelo jelo. Pa npr. ukoliko se određeno jelo peče na 200 ° C, slobodno možeš da podesiš da to bude 180 ° C, 

Postoje i multifunkcionalne rerne koje osim vazduha omogućavaju spremanje jela i na pari. 

Svaki brend će ponuditi određene specifičine funkcije rerni, pomoću kojih ćeš uspeti spremiti savršena jela - pice, specijalitet od mesa, hrskavi hleb i kiflice, i još mnogo toga.

Savremene rerne imaju teleskopske vođice sa kojima potpuno bezbedno možeš da vadiš plehove i ostalo posuđe.

Kupovinom šporeta dobijaš i plehove za pečenje, obično jedan plići i jedan duboki, što zavisi od brendova.

Istraži našu ponudu i otkrij modele šporeta među brendovima Beko, Gorenje, Vox, Bosch i ostalih.

Back to Top