Klupe za baštu i dvorište, dvosedi i trosedi

Baštenske klupe - estetika oslonjena na praktičnost i udobnost

Klupe za dvorište mogu biti vrlo praktične za tvoj baštenski i dvorišni kutak, i lako će se uklopiti u prostor koji  planiraš da urediš. Ukoliko imaš i veću terasu, i tamo možeš da smestiš klupe, jer će popuniti one delove koje do sada nisu bile u tvom fokusu. 

Baštenski dvosedi i baštenski trosedi, kao i baštenske klupe, zaista će biti dragulj tvog dvorišta ili terase, posebno kada ih uklopiš uz enterijer doma. Nek ti za to budu inspiracija engleski vrtovi, ili mediteranski stil kakav se neguje u francuskim ili italijanskim domovima. 

Savetujemo ti da pre kupovine baštenske klupe razmotriš prostor i proceniš gde bi ona mogla da se uklopi. Verujemo da ćeš želeti da izbegneš kupovinu previše velikog dvoseda ili klupe koji mogli da deluju neprimereno u prostoru. Takođe, trebalo bi uzeti u obzir količinu sunca koju prima taj deo vrta, dvorišta ili terase.

Takođe, definiši koji bi to stil bio, kao i materijal od kog su klupe napravljene. Od materijala će zavisiti i njihova otpornost na spoljne uslove, kao i način održavanja.

Ako ćeš klupe, dvosede i trosede vrlo često da koristiš, onda će ti radi komfora biti potrebni jastučići i naslonjači, koji bi takođe trebalo da budu od materijala koji može da izdrži različite spoljne uslove, i koji ne bi trebalo brzo da izblede.

 

Gde i kako smestiti baštenske klupe

Kada postavljaš baštenske klupe, najbolje je razmotriti postavljanje tvrde površine ili podloge od šljunka ispod nje. To znači da redovna upotreba neće uništiti travnjak i, drugo, košenje je mnogo lakše, a baštenska klupa neće morati biti pomerana sa svakim košenjem.

 

Sklad u uređenju baštenskog kutka

Koordinaraj uređenje kako bi sve bilo stilski skladno. Na primer, sve klupe u vrtu mogu biti od istog materijala, ili sav nameštaj od drveta može biti obojen istom bojom. To daje osećaj jedinstvenosti i sklada, koji su jako bitni za prostor u kojem želimo da odmaramo naša čula.

Back to Top