Inverter klime

Filteri
Filteri:

Artikli 1-36 od 58

Silazno
Strana
po strani

Inverter klime - prednosti u odnosu na standardne

Prva stvar koju čuješ za inverter klime je ušteda, i zaista ovaj uređaj može da uštedi i do 40% u potrošnji struje. Kako se ostvaruje ta ušteda i šta je ključna razlika u odnosu na standardne klima uređaje?

Inverter klime imaju promenljiv režim rada, a to znači razliku u radu kompresora u odnosu na standardne klime. Kod klasičnih klima uređaja kompresor će uvek raditi punim kapacitetom dok ne postigne željenu temperaturu u prostoriji, i onda prestaje njegov rad, pa se ponovo pokreće kada se temperatura promeni. To rezultira značajnim rasipanjem energije. 

Kod inverter klime kompresor ima promenljivu frekvenciju rada, pa zavisno od željene temperature koju smo zadali pojačava ili smanjuje broj obrtaja motora i tako štedi struju. Prema temperaturi koju smo zadali kompresor kod inverter klime će prilagoditi brzinu rada, pa je temperatura ujednačena i on konstantno radi. 

Ako je temperatura prostorije dosta različita u odnosu na onu koju želiš, inverter klima u početku radi punim kapacitetom, a kako se polako približavamo postavljenim parametrima intenzitet rada će biti manji. Onda sledi održavanje željene temperature i neće biti oscilacija.

Zanimljivo je i to što se inverter klima uvek vodi time kakva je temperatura u prostoriji, pa ako je veća gužva pojačaće rad i bolje rashladiti prostoriju. Kad se broj ljudi smanjuje, tako i ona polako usporava rad. Potpuno je bezbedno da radi i noću.

Ove klime karakteriše i do dva puta duži životni vek. Njihova elektronika je kvalitetnija, i ona će zajedno sa sondama sprečiti smrzavanje spoljne jedinice na izrazito niskim temperaturama. Manje su bučne u odnosu na stanardne klime, a imaju i filtere koji prečišćavaju vazduh i tako nema opasnosti od prisustva alergena.

Inverter klima cene

Iako je početno ulaganje u inverter klimu veće u odnosu na standardne, ipak se ta investicija isplati na duže staze. Upravo zbog rada kompresora koji se prilagođava temperaturi štedi se i potrošnja struje, pa je ovde moguća ušteda i do 40% na računima. Ova vrsta klime biće najekonomičnija ako rade 24h, bez prestanka. 

Jačina inverter klime: 9, 12,18 ili 24

Inverter klime su popularne zbog svoje energetske efikasnosti i sposobnosti da održavaju konstantnu temperaturu bez velikih oscilacija. Jačina inverter klima uređaja obično se meri u BTU (British Thermal Units) ili u kilovatima (kW). Pri odabiru inverter klima uređaja, važno je uzeti u obzir veličinu i raspored prostorije, kao i lokalne klimatske uslove.

Manje jačine smatraju se popularne 9ke, odnosno od 9.000 do 12.000 BTU, srednje jake su one od 18.000 BTU, a za velike prostorije su inverter klime vekike snage od 24.000 BTU.

Gree inverter klime

Posebno su tražene Gree inverter klime, koje u sebi imaju najnoviju DC inverter tehnologijiu G10, baziranu na radu dvostepenog kompresora na ultraniskim frekvencijama, preciznoj kontroli, tihom radu i radu na niskim temperaturama.

Značajna efikasnost rada ovih klima postiže se i korišćenjem rashladnog sredstva koji je ekološki prihvatljiv, a sledi i ušteda energije i novca. Komfor je zagarantovan i kad se prostorija greje i hladi.


Osim Gree klima kod nas ćeš naći i Hisense, Midea, Vox, Vivax i ostale inverter klime.

Back to Top