Električne bušilice i šrafilice - odvijači

Artikli 1-36 of 81

Silazno
Strana
po strani

Električne bušilice - svestrani alat čija se kupovina i te kako isplati

Kako za profesionalne majstore, tako i za entuzijaste koji vole “Uradi sam” projekte, imati električnu bušilicu je imperativ, jer je sa njom lakše, brže i efikasnije uraditi sve ono što je zamišljeno od radova - od bušenja zidova, drveta i metala, do sklapanja delova nameštaja. 

Osim što ćeš njome lako izbušiti rupe, razbijati beton, ona služi i kao odvrtač za stezanje ili otpuštanje šrafova, za mešanje materijala, za brušenje ili poliranje. Kad izabereš električnu bušilicu koja odgovara tvojim potrebama svaki naredni posao biće urađen sa lakoćom, jer dobar izbor čini kreira vidnu razliku. Uz pomoć dodataka i opreme koju dobijaš u paketu sa bušilicom dobijaš svestrani alat koji će ti biti idealan saveznik za većinu radova u domu ili oko doma. Više nećeš zavisiti od kuma ili komšije koji već poseduju bušilicu i uveliko rade sa njom.

U našoj ponudi pronaći ćeš najpopularnije modele električnih bušilica brendova Bosch, Makita, Villager, Wurth, Dewalt , Einhell i ostalih. 

Šta je potrebno uzeti u obzir prilikom kupovine električne bušilice?

Smatra se da su električne bušilice, koje inače rade na struju, efikasnije u odnosu na akumulatorske, zbog veće brzine i obrtnog momenta. Prva razlika koja se primećuje kod električnih bušilica je to da li poseduje jednu brzinu (ograničena primena usled visokih obrtaja), dve ili više jasno definisanih brzina, ili poseduju funkciju promenljive brzine (važno pri uvijanju šrafova).

Kod bušilica koje imaju unapred definisane brzine rada karakteristično je to što se mogu koristiti za bušenje različitih materijala, pa se brzina podešava prema vrsti materijala, čime štite i bušilica i burgije. Treća kategorija su električne bušilice sa promenljivim režimom obrtanja. Električni uređaj kojim se menja broj obrtaja nalazi se spolja i pokreće se pomoću ručice. 

S obzirom na to koliko korisnih funkcija poseduje električna bušilica i šta sve možeš sa njom da postigneš, kako za jednostavne radove u svom domu, tako i za one profesionalne projekte, preporuka je da pri kupovini posvetiš značajnu pažnju na njene glavne karakteristike. Radi se o alatu koji će te služiti na duži period.

Najpre, gleda se napon, snaga (za domaćinstva sasvim dovoljno 500 W), broj obrtaja, prečnik stezne glave, kao i kapacitet bušenja u čeliku, drvetu ili metalu. Poželjno je da bušilice imaju elektroniku radi preciznog pripremog bušenja. Brzostezne glave su zaslužne za lako postavljanje i skidanje dodataka.

Ne treba zaboraviti da je važno da je reč o komfornoj ergonomskoj drški koja će olakšati rukovanje i smanjiti napor pri bušenju. Određeni modeli električnih bušilica imaju i dodatnu gumiranu dršku sa distancerom koja pruža siguran rad onda kada postoje veći otpor pri bušenju.

Svakako, uz bušilice dolazi i oprema, u vidu šaršera sa dodacima, graničnika dubine, podesive ručice i ostalog.

Bosch, Makita, Villager, Einhell i ostali ulivaju veliko poverenje kad se radi o električnim bušilicama. Ujedno se i informiši kakva se garancija nudi na ove proizvode.

Vrste električnih bušilica

Na tržištu, a i u našoj ponudi, se nalaze vibracione bušilice, udarne bušilice, električne ugaone bušilice, stubne bušilice, udarne čekić-bušilice, električni odvrtači za suvu gradnju i još mnogo toga. Na tržištu ćeš naići na modele SDS električnih bušilica, kao i kombinovanih udarnih električnih bušilica.

Back to Top