Kolica za bebe i decu

Artikli 1-36 of 53

Silazno
Strana
po strani

Kolica za bebe - dobar izbor vodi lakoći kretanja

Posebno je ushićenje kada biraš i kupuješ kolica za bebe, jer ta kupovina predstoji najlepšem periodu za mame i tate. Može se desiti potpuna zbunjenost prilikom kupovine i mnoštva modela koji su pred tobom, ali to ne mora biti bauk. Naprotiv, surfujući sajtom ePlanete uživaćeš u izboru, a mi ćemo ti olakšati “putovanje” i učiniti da se brže odlučiš.

Pažljiv izbor kolica za bebu je ključan: dobra kolica će olakšati kretanje i putovanja, dok pogrešni izbori mogu samo da ti otežaju svakodnevno funkcionisanje.

Ne zaboravi, kod nas ćeš naći kolica za bebe 3 u 1, kolica za bebe 2 u 1, kao i kišobran kolica.

 

Kako izabrati dečija kolica?

Pre nego što odabereš model uzmi u obzir i svoje potrebe i stil života. Voliš li aktivan način života, sa puno aktivnosti, u koje ćeš da uključiš i bebu? Jesi li sportski tip osobe? Živiš li u zgradi bez lifta?

Evo karakteristika koje bi trebalo uzeti u obzir kod procene kolica:

Veličina: uzimanje u obzir veličine je prvi korak. Kako ne bi došlo do greške, izmeri prtljažnik svog automobila i, ako postoji, i lift u zgradi!

Godine i težina: koliko godina ima tvoje dete i koliko teži? Pročitaj u podacima koliko je maksimalno opterećenje kolica. Generalno, okvir podržava maksimalnu težinu od 15 kg, ali na tržištu su dostupni i oni sa opterećenjem od 22 kg.

Najveći nagib leđa: ako se radi o novorođenčetu, razmotri da moraš naslon sedišta smanjivati barem do 150°. Za stariju decu, koja često ne oslanjaju leđa kako bi mogli istražiti svet, 90° je više nego dovoljno.

Položaj sedenja: najinovativnija kolica nude mogućnost menjanja smera vožnje, ali to je izbor koji se temelji na uzrastu deteta. Položaj prema majci omogućuje pogled ka novorođenčetu i umirivanje kontakta očima. Položaj prema ulici možeš odabrati kada dete ima više poverenja u svet koji ga okružuje i počinje ga istraživati (oko 6/9 meseci).

Način sklapanja: Različiti modeli kolica nude i različite načine sklapanja. Neke modele možeš sklopiti samo jednom rukom (sklapanje kao kofer), a neka se sklapaju po dužini i nosiš ih kao kišobran.

Točkovi dečijih kolica: mali (za kretanje po gradu i naglo menjanje smjera), srednji (agilniji za penjanje i spuštanje s pločnika) i veliki (za izlete ili šetnje na plaži).

Ručke: ako se odlučiš za jednu ručku onda vožnja takvih kolica omogućuje i obavljanje rutinskih zadataka drugom rukom, kao što je odgovaranje na telefon ili nošenje kišobrana. Dvostruke ručke opterećuju obe ruke, ali su često izbor roditelja. Obično su dvostruke ručke  na laganijim i ultra laganim kolicima.

 

Kolica za bebe 3u1

Najtraženija su kolica za bebe 3u1, a to znači da dobijaš i jaje (autosedište za novorođenče). S obzirom na to da su takva kolica predviđena za period od rođenja pa do težine od oko 20 kg, lako ćeš menjati korpu za sedište kada za to dođe vreme. Autosedište se lako podešava na ram kolica, i kasnije bezbedno postavlja u kola.  

Ako želiš i kolica za bebe 2 u 1, i njih ćeš lako pronaći na našem sajtu.

Na ePlaneti ćeš naći brendove BBO, Peg Perego, Chicco, Lorelli. Istraži šta nudi svaki od njih, uporedi cene i sugurni smo da ćeš izabrati baš ono što želiš za tvoju bebu.

Back to Top