Kolica za bebe i decu

Kupovina kolica za bebe posebno je uzbuđenje za roditelje, ali je istovremeno složen proces koji zahteva da se razmotri mnoštvo faktora. Istina je da ne postoje najbolja kolica za bebe, ali postoje kolica koja su najbolja za tvoju bebu i tebe.

Artikli 1-36 od 149

Silazno
po strani

Šta treba uzeti u obzir pre kupovine kolica za bebe?

Izbor i kupovina određenog modela kolica za bebe zavisi od predviđenog budžeta, navika i potreba porodice, kao i objektivnih faktora - gde živite (zgrada sa liftom ili bez), koliki je prtljažnik tvog automobila (kolica sa velikim točkovima i dodacima često popune ceo gepek), dimenzije stana (ako je stan mali glomazna kolica biće otežavajući faktor). Često se izbor svodi i na lagana ili ultralagana kolica, kako bi se lakše manevrisalo njima.

Kvalitet, bezbednost, sigurnost i komfor moraju biti na prvom mestu kada se kupuju kolica za bebe.

Kada se zadovolje svi ovi faktori, roditelji dalje gledaju i omiljene boje, dezene i dodatnu opremu za dečija kolica. Najpopularniji brendovi su vrlo kreativni i maštoviti u kreiranju kolica za bebe, nudeći vrlo atraktivne boje, skladno i lepo uklopljene, čineći kolica elegantnim i primetnim na ulici. Neko voli klasiku, a neko savremeni pečat - na ePlaneti ćeš naći baš ono što želiš.

Kada kupuješ kolica za bebe, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih kriterijuma kako bi se napravio izbor koji odgovara tvojim potrebama, kao i potrebama vaše bebe.

Evo nekoliko najvažnijih faktora na koje treba obratiti pažnju:

  • Sigurnost: Ovo je najvažniji kriterijum. Kolica treba da imaju stabilnu konstrukciju, sigurnosne pojaseve (najčešće pet tačaka vezivanja) i dobar sistem kočenja.
  • Udobnost: Beba bi trebalo da bude udobno smeštena u kolicima, što znači da materijali treba da budu kvalitetni i prijatni na dodir, a sedište dovoljno prostrano i sa mogućnošću podešavanja naslona za leđa.
  • Praktičnost i lakoća korišćenja: Kolica bi trebalo da budu laka za rukovanje, sklopiva jednom rukom ako je moguće, i sa kompaktnim sklopljenim oblikom kako bi se lako smestila u prtljažnik automobila ili skladištila kod kuće.
  • Težina i veličina: Ako često putujete ili koristite javni prevoz, možda ćete želeti laganija kolica koja se lako nose. Takođe, razmislite o veličini kolica kada su otvorena i da li će se lako kretati kroz uske prostore.
  • Prilagodljivost: Neki modeli kolica su dizajnirani da rastu sa detetom, od novorođenčeta do manjeg uzrasta, što može biti veoma praktično i ekonomično.

Dodatna oprema: Razmisli o dodacima koji dolaze sa kolicima ili se mogu kupiti posebno, kao što su kišni pokrivači, mreže protiv komaraca, korpe za kupovinu, i držači za flašice.

Tipovi kolica za bebe

Tip kolica je važan faktor pri odabiru jer različiti tipovi odgovaraju različitim potrebama porodica i različitim fazama rasta deteta

  • Kišobran kolica: lagana i dizajnirana tako da se lako sklapaju, često jednim potezom, što ih čini sličnim sklopljenom kišobranu, odakle i dolazi njihov naziv. Kišobran kolica idealna su za putovanja i brze izlaske
  • Kolica 2u1: mogu se koristiti kako dete raste. Nosiljka se koristi u prvim mesecima života bebe, dok je sedište namenjeno starijoj deci
  • Kolica 3u1: su još više prilagodljiva i obuhvataju nosiljku za novorođenčad, sedište za auto (autosedište ili jaje) i sedište za stariju decu

Dodatni tipovi dečijih kolica

Širok je dijapazon kolica za bebe, pa tako postoje i terenska kolica dizajnirana za sve vrste terena, sa jačim i većim točkovima.

Za blizance se biraju twins kolica, gde deca sede jedno pored drugog, ili napred-nazad.

Popularni brendovi kolica za bebe 

Chicco kolica za bebe su najčešći izbor u Srbiji, zbog poverenja koji je ovaj brend stekao među kupcima, a i cenovne pristupačnosti. Tradicija izrade kvalitetnih kolica za bebe, koja idu u korak sa svim potrebama dece i porodice, u kombinaciji sa savremenim dizajnom i praktičnim detaljima rezultuju velikom popularnošću Chicco kolica.

U stopu ih prate i Hot Mom kolica za bebe, koja su sigurno privukla tvoj pogled prilikom šetnje na gradskim ulicama, jer ih odlikuje vrlo moderan dizajn i sofisticiranost. Mala doza futurizma i svedene, besprekorne estetike je nešto čemu se teško može odoleti.

Lorelli kolica za bebe su takođe postala vrlo popularna. Doolaze sa različitim funkcijama koje omogućavaju prilagođavanje kolica kako dete raste, uključujući modele 2u1 i 3u1 koji se mogu koristiti od rođenja do toddler doba.

BBO je ime koje se najčešće vezuje za kišobran kolica, sa tendama koje su vrlo maštovite i atraktivne. Međutim, BBO kolica za bebe dolaze i u kompletu, gde se dobija i auto sedište. 

Jungle kolica su vrlo tražena, jer su u pitanju lagana kolica za bebe, teže do otprilike 6,5 kg, pa su vrlo lagana za putovanja. Ova se kolica sklapaju u dimenzije avionskog prtljaga sa teleskopskom ručicom, pomoću koje mogu vući kao kofer. Sklapaju se jednom rukom

Kinderkraft kolica za bebe su vrlo čest izbor kada želiš kišobran kolica. Vrlo su praktična, lagana i  kompaktna. Najčešće je reč o svedenom dizajnu i jednoj boji koja dominira. Osim toga, Kinderkraft nudi i 3u1 sistem kolica za bebe, sa svim neophodnim dodacima, kao što su navlaka za zimske uslove ili torba za mame.

Zaključak

Kupovina kolica za bebe je uzbuđujući korak u pripremi za dolazak novog člana porodice. Važno je priznati da, iako proces može delovati zahtevno zbog široke ponude i različitih modela dostupnih na tržištu, temeljnim istraživanjem i razumevanjem specifičnih potreba, ova odluka postaje znatno lakša i manje stresna.

Svaki par ima jedinstven skup okolnosti, životni stil i budžet, ali uz adekvatnu informaciju i razumevanje ključnih karakteristika koje kolica treba da imaju, možeš lako doneti odluku koja najbolje odgovara tvojoj porodici. Ne zaboravi da su funkcionalnost, sigurnost, udobnost i praktičnost osnovni faktori koji treba da vode vaš izbor.

Akcijske cene i posebne ponude često su dostupne na ePlaneti, što može učiniti ovu investiciju još pristupačnijom.

Back to Top