Ženske čizme

Artikli 1-36 od 175

Silazno
po strani

Stilska zima sa ePlanetom

U našoj bogatoj ponudi možeš da izabereš savršene ženske zimske, i uveriš se u njihov kvalitet, dugotrajnost i izdržljivost.

Olang, Rieker, Dockers, Lotto, Skechers, Wintro, Geox  samo su neki od brendova koji su vrlo vešto spojili funkcionalnost i estetiku. Ne prepuštajući ništa slučaju kreirali su ženske čizme za zimu na način da se lako uklapaju uz jakne i kapute, u nijansama koje pristaju jesenjim i zimskim koloritima

Kakve to čizme za sneg moraju biti?

Suva stopala su preduslov da se zadržava i toplota, zato je vodonepropusnost ključna funkcija. Ako govorimo o čizmama sa kojim ćeš pohoditi na planine i gaziti sneg, opremljene su GORE-TEX membranama, koja sprečava prodor kiše, blata i snega, i ujedno odvlači vlagu, pa stopala ostaju suva i topla. 

Većina modela ženskih čizama za sneg poseduje postavu od flisa radi dodatne toplote i udobnosti. Ako ni to nije dovoljno, toplotu možeš povećati nošenjem debljih čarapa ili čak grejača za stopala.

Dobro je znati i to da čizme koje su previše tople mogu napraviti štetu, jer višak znoja hladi stopalo onda kada temperatura unutar čizama pada (to se dešava po završetku određene aktivnosti i hodanja). Umerena prozračnost je vrlo poželjna kada govorimo o čizmama za hodanje po snegu.

Ženske casual zimske čizme

Namenjene su za svakodnevno nošenje, i za razliku od onih za sneg, nose se po suvom vremenu, ili kad pada blaga kiša. Biće dovoljne da ti pruže neophodnu toplotu, ali često nisu vodootporne, odnosno sprečiće prodiranje vode do određenog nivoa. Preporučljivo je da imaju izdignut đon. 

Ženske čizme za kišu 

Ženske čizme Lemon Jelly odličan su saveznik kada pada uporna kiša. Savet je da se na kišu ne obuvaju kožne čizme, da bi se produžio njihov vek, pa su gumene Lemon Jelly čizme odličan izbor. Možeš da gaziš gradskim ulicama i ne mariš ako naletiš na lokvu. Nisu toliko tople, zato obrati pažnju i na to koliko je stepeni napolju.

Šta je zimi najvažnije - topla i suva stopala, dobra jakna, kapa na glavi i osmeh koji će oterati zimsko sivilo. Iako zimske temperature znaju biti demotivišuće, upravo je ePlaneta ta koja će te naterati da zakoračiš na ulicu u toplim čizmama, i ne dozvoliš da te hladno vreme spreči u doživljavanju zimskih radosti.

 

Back to Top