Puzzle za odrasle

Artikli 1-36 od 132

Silazno
Strana
po strani

Puzzle za odrasle - zašto je ovo igra kojoj bi se trebalo vratiti

U momentima dokolice tražiš način kako da se zabaviš, a da to bude kreativno i izazovno? Slaganje puzli ti je možda uspomena iz detinjstva, ali su te prijatelji podsetili kako i u odraslom dobu to može biti odličan način da prekratiš slobodno vreme? Bili su u pravu. 

Puzzle za odrasle imaju toliko benefita za naše dobro raspoloženje, da nije ni čudo što su poslednjih godina dobile na popularnosti. Bilo da se radi o slaganju stotinjak delova ili puzli sa čak 2.000 delova, ovo je igra od koje se ne odustaje. 

 

Koje su prednosti puzli za odrasle?

Ako imaš poteškoća sa memorijom i pamćenjem ranijih događaja i informacija, puzzle će biti odličan alat da se ojača pamćenje. Slažući više stotina delova možeš da vežbaš kratkotrajno pamćenje, jer je potrebno da pamtiš oblike i dimenzije. To radiš svaki put kada podigneš deo slagalice i pokušavaš ga uklopiti na adekvatno mesto.

Ne zaboravi, puzzle i te kako pomažu da se poboljša koncentracija, pa što više budeš fokusiran/a na na slaganje delova, utoliko će koncentracija biti bolja, a rezultati će brzo biti vidljivi. Ovom aktivnošću istovremeno se vežbaju i leva i desna hemisfera mozga.

Takođe, slaganje puzli eliminiše stres i anksioznost, poboljšava raspoloženje, produžava životni vek i smanjuje rizik od pojave Alchajmerove bolesti, povećava IQ i na kraju, to je vreme koje je kvalitetno provedeno, bez obzira da li si u društvu ili ne. Back to Top