Mikrotalasne rerne

Artikli 1-36 od 96

Silazno
Strana
po strani

Mikrotalasne rerne - Lako i brzo do savršenih specijaliteta

Mikrotalasne rerne koristimo skoro pa svakodnevno - kada treba podgrejati ili dogrejati jela, odmrznuti zaleđene namirnice ili spremiti kokice pred početak filma ili serije.

Mikrotalasne rerne odlikuju jednostavne, a tako potrebne funkcije kada ti je potrebna brzina u spremanju jela, i kad stomak ne može dugo čekati. Upravljanje je elektronsko, a kod nekih modela i u kombinaciji sa senzorima.

Napredni modeli mikrotalasnih rerni imaju i opciju kuvanja, spremanja jela na grilu ili roštilju, što ih čini izuzetno traženim i popularnim aparatom bele tehnike. Dizajn i izgled mikrotalasnih rerni je više nego savremen, pa se lako uklapaju u enterijer modernih kuhinja. Pojedini brendovi lansirali su vintage modele mikrotalasnih rerni što je izazvalo oduševljenje među kupcima. 

U našoj ponudi pronađi ugradne mikrotalasne rerne, kao i samostalne mikrotalasne rerne brendova Gorenje, Bosch, Beko, Candy, Vox i ostalih.

Koje vrste mikrotalasnih rerni postoje

Na tržištu ćeš sresti mnoštvo modela mikrotalasnih rerni, a evo osnovne podele:

Standardna mikrotalasna rerna

Ovde je reč o klasičnom i najjednostavnijem modelu mikrotalasnih rerni koje rade na principu mikrotalasa. Vrlo su jednostavne za korišćenje i ekonomične su.

Kombinovana mikrotalasna rerna

Kada želiš imati mikrotalasnu rernu radi pripreme različitih jela onda je ova odličan izbor. Kada je 3u1 ona spaja funkciju grila, ventilacione rerne i klasičnog mikrotalasa. Pred tobom je izbor da možeš odmrzavati, zagrevati, peći, kuvati na pari i grilovati, odvojeno ili kombinovano.

Mikrotalasna rerna sa grilom

Kod ovog tipa rerni nalazi se jedan ili više grejača. Pomoću funkcije hrana se zagreva odozgo (ili čak odozdo ako je u pitanju dvostruki gril). Može se spremati pica ili lazanje, i dobićeš hrskavu zlatno-smeđu koru. Iznenadićeš se i što možeš dobiti aromatično pečeno meso čak i u mikrotalasnoj rerni. Ko tome još da odoli?

Mikrotalasna sa funkcijom ventilacione rerne

Ovde se radi o zagrevanju vazduha u unutrašnjosti rerne pomoću grejača, a ventilator ravnomerno raspoređuje toplotu. Ovakve rerne su vrlo praktične za pečenje kolača, peciva, pudinga…

Mikrotalasna rerna sa funkcijom kuvanja na pari: 

Ovaj način spremanja hrane je posebno na ceni, jer se hrana sprema na kvalitetniji način i čuvaju se sva nutritivna svojstva namirnica. Takođe, vitamini su tu i hrana nije isušena.Idealno rešenje za spremanje povrća, jela sa mesom ili ribe.

Zapremina mikrotalasne rerne

Kada biraš koju mikrotalasnu rernu kupiti obrati pažnju na zapreminu, a ona se meri u litrima. Ako živiš sam ili sama, dovoljna je ona od 15 do 25 litara zapremine. Za domaćinstvo od 2 do 3 člana nek to bude u rangu od 25 do 35 litara, a za 4 do 5 članova obično se kupuje rerna sa zapreminom od 35 do 45 litara.

Dodatne funkcije mikrotalasnih rerni

  • Odmrzavanje hrane blagim zagrevanjem na niskoj snazi
  • Pametni programi kuvanja na naprednim modelima mikrotalasnih rerni u kombinaciji sa senzorima težine. Kada odabereš spremanje određenog jela ona će podesiti trajanje kuvanje, potrebnu snagu i način na koji se sprema
  • Održavanje toplote jela do momenta serviranja
  • Zaštita kontrolne table od dečijeg piostupa
  • Digitalni displej za pokazivanja programa i vremena. Kod rerni koji štede energiju displej će se isključiti kada nije u upotrebi
  • Funkcija samočiščenja Back to Top