Akumulatori za automobile

Artikli 1-36 od 104

Silazno
Strana
po strani

Kada trebate kupiti novi automobilski akumulator, pobrinite se da odaberete onaj koji savršeno odgovara za vaš automobil. Akumulatori za automobile su dostupni sa različitim amperažama i snagom, tako da morate odabrati onaj koji odgovara modelu vašeg automobila.

Zašto bih trebao promeniti akumulator?

Akumulatori se vremenom prazne, a ekstremno toplo ili hladno vreme može ubrzati potrošnju dobrog akumulatora. Hladnoća se obično smatra ubicom akumulatora. Obično akumulatori izgube snagu pre zime, a onda se konačno pokvare kada pokušate pokrenuti motor na hladnoći.

Kako radi akumulator automobila?

Akumulator je jedan od najvažnijih delova vašeg automobila. Bez njega, automobil se uopšte ne može kretati. Akumulator radi tako što služi  za napajanje uređaja i pokretanje motora, koji zatim pokreće automobil.

Kako prepoznati neispravni akumulator?

Postoji nekoliko načina na koje možete otkriti kako prepoznati neispravan akumulator. Proverite njegovu starost. Zaključak je da stariji akumulatori imaju mnogo više problema od novijih akumulatora i veća je vjerovatnoća da će otkazati. Ako je vaš akumulator u vašem automobilu nekoliko godina star, verovatno je najbolje da ga zamenite. Akumulatori se vremenom troše zbog višestrukih ciklusa pražnjenja. Takođe se mogu vremenom pokvariti ako su stalno izloženi ekstremnim temperaturama ili temperaturnim promenama.

Još jedan znak da je vreme da nabavite novi akumulator je ako se akumulator sporo pokreće. To znači da kada uđete u auto i okrenete ključ, motor se ne okreće. Takođe bi mogao ispustiti čudan zvuk pre nego što se konačno preokrene.

Koliko traje akumulator?

Većina ljudi pita koliko dugo traje akumulator jer žele da budu pripremljeni unapred. Generalno, auto akumulatori traju od tri do pet godine.

Ako vozite po ekstremnim temperaturama, izlaganje tim temperaturama će imati ogroman uticaj na trajanje akumulatora. Ako ste stalno na putu i vozite automobil na duga putovanja, to je još jedan razlog koji može uticati na vek trajanja akumulatora. Ako vam se alternator i pogonski remen počnu kvariti, to su dodatni problemi koji mogu skratiti vek trajanja Akumulatori.

Možda ste došli do petogodišnje tačke bez ikakvih problema. To je zato što su noviji akumulatori dizajnirani da rade sve do trenutka kada se ne isprazne. To znači da je malo verovatno da ćete dobiti znakove upozorenja pre nego što se akumulatora isprazni.

Varta akumulatori i Energizer akumulatori su najprodavaniji i najkvalitetniji na tržištu.

Back to Top