USB hub

Artikli 1-36 od 59

Silazno
Strana
po strani

USB Hub

USB Hub je uređaj koji proširuje jedan USB port na više njih, tako da postoji nekoliko dostupnih portova za istovremeno povezivanje više USB uređaja. USB Hub najčešće imaju oni koji trebaju povezivanje više perifernih uređaja na svoj računar, kao što su tastature, miševi, fleš diskovi, štampači i spoljni tvrdi diskovi, sve odjednom.

Imajući u vidu da laptopovi dolaze sa ograničenim, često i nedovoljnim, brojem portova, imati USB Hub postala je svakodnevica. Jednom kada ga kupiš nema razmišljanja o isključivanju nekog uređaja kako bi drugi mogao da se priključi. Sa USB Hub-om svi mogu biti priključeni, pa imaš komfor da svoj radni i kreativni zadatak odradiš sa lakoćom.

Savremeni modeli USB Hub-ova omogućavaju proširenje na dodatne USB veze i druge vrste priključaka, uključujući Ethernet, HDMI, SD kartice i sl.

USB Hub - sa napajanjem ili bez napajanja?

Određeni modeli USB Hubova dolaze sa sopstvenim izvorom napajanja i mogu pružiti dovoljno energije svakom povezanom uređaju. Idealni su za uređaje sa visokim potrebama za napajanjem, kao što su seksternitvrdi diskovi.

Međutim, postoje i modeli koji se oslanjaju na USB port računara za napajanje. Pogodni su za uređaje sa niskom potrošnjom energije, kao što su tastature i miševi.

Kakve su brzine prenosa podataka kroz više verzija?

USB Hub 2.0: Nudi osnovne funkcije, sa brzinama prenosa podataka do 480 Mbps. Obično se koristi za periferne uređaje koji ne zahtevaju visoke brzine prenosa podataka.

USB 3.0. Prenos podataka do 5 Gbps; pogodno za zahtevnije uređaje kao što su eksterni hard diskovi i SSD-ovi.

USB Hub 3.1 i 3.2: Pružaju još veću brzinu prenosa podataka, do 10 Gbps i 20 Gbps respektivno, podržavajući visoke brzine prenosa podataka za napredne periferne uređaje.

USB Hub C: Sa pojavom USB-C portova, mnogi hub-ovi sada imaju ovaj ulaz/izlaz, nudeći odličnu brzinu prenosa podataka i mogućnost povezivanja novijih uređaja. Mogu podržavati razne funkcije kao što su punjenje, prenos podataka i video izlaz putem jednog porta.

Ne propusti povoljne onlajn cene

Na ePlaneti istraži razne modele USB Hub-ova, njihove funkcionalnosti i prednosti, i poruči model koji će odgovarati tvojim potrebama i radnom okruženju.

Back to Top