Fenovi za kosu

Artikli 1-36 of 139

Silazno
Strana
po strani

Oblikovanje frizure ide lako uz dobar fen za kosu

Nekada je možda bilo svejedno koji fen koristimo za sušenje kose. Međutim, kako se unazad nekoliko decenija izrazito poboljšala tehnologija njihove izrade, tako su i dame shvatile da i kod kuće mogu imati frizuru kao i u salonu. Uz dobru veštinu feniranja potrebno je imati fen za kosu čija snaga i efektni dodaci čine magiju od tvoje kose.

Prepuštamo te našoj ponudi i otkrij kakve sve karakteristike poseduju Rowenta fenovi za kosu ili Remington fenovi za kosudok ćeš se iznenaditi ponudom modela Philips fenova, kao i uvek dobrim funkcijama Vox fenova za kosu.

Kako se bira dobar fen za kosu?

 

Najpre se gleda koju snagu fen ima, i ona se meri u vatima. Obično se ona kreće od minimalnih 1.800 W do 2.500 W. Fenovi snage od 1.700 W do 2.000 W vrlo dobro će odgovoriti na potrebu za posedovanjem efikasnog fena. Putni fen obično ima nižu snagu, od 1.000 do 1.600 W, dok profesionalni fenovi dosežu i do 2.500 W.

Snaga fena

Nameće se pitanje šta je uslov za efikasno sušenje kose? Odgovor je pravilna kombinacija temperature i protoka toplotnog vazduha. Ako imaš tanku kosu preporuka je da se koristi umerena temperatura uz kombinaciju sa visokim protokom vazduha, dok se dame sa dugom kosom mogu odlučiti i na više temperature. 

Generalno, dobar fen je onaj koji može da proizvede obilan mlaz toplog vazduha. To se meri u kubnim metrima na sat, pa se najčešće vrednosti kreću između 65 i 80 m³/h. Videćeš da neki brendovi ističu samo brzinu mlaza u kilometrima na sat, do 208 km/h).

Nastavci za fen

Da bi se zaista postiglo efikasno sušenje kose i da bi fen opravdao svoju ulogu ključni su i dobri nastavci za usmeravanje toplog vazduha. Nastavak koji ima uži otvor precizno će usmeriti vazduh ka četki, pa je dobro ravnanje kose zagarantovano.  

Difuzori se koriste za sušenje kovrdžaste i talasaste kose, jer kod njega vazduh prolazi na sve strane, pa se i lokne onda definišu na pravi način.

Keramičko-turmalinski premaz

Keramika i turmalin, kao materijali, zaslužni su da ne dođe do isušivanja kose. Turmalin, ugrađen u unutrašnjost fena, emituje negativne jone i daleku infracrvenu svetlost koja zagreva vazduh. Upravo ta svetlost služi da zadrži neophodnu vlažnost u kosi, a negativni joni će zatvoriti kutikulu i dati kosi neophodni sjaj.

Keramički premaz služi za ravnomerno raspoređivanje toplote, kosa se suši od unutra ka spolja i istovremeno je zaštićena od isušivanja.

Jonizator

Svaki novi fen ima i jonizator, i njegova funkcija je i te kako poželjna. Uz pomoć negativnih jona se razbijaju kapljice vode na manje čestice, pa je i sušenje kose dosta brže. Ova funkcija je, u stvari, ključna za eliminaciju vlage iz kose, čime ona postaje mekana i svilenkasta. 

Hladan vazduh

Dobar fen mora da ima i prekidač za puštanje hladnog vazduha, obično smešten na sredini ručke. Obično se pritisne pri kraju procesa feniranja kako bi se fiksirala frizura. 

Prekidač za hladan vazduh: Obično je dugme smešteno na sredini ručke, a kada se pritisne, fen ispušta vazduh na sobnoj temperaturi umesto toplog vazduha. "Hladan puf" se koristi za fiksiranje frizure i veoma je koristan kod ravnanja kose.

 

Profesionalni fenovi za kosu

Profesionalni fen za kosu  više nije samo ekskluzivitet frizerskih salona. Postao je deo tvog seta omiljenih malih kućnih aparata, koji ne samo što pomažu damama da uvek imaju dobru frizuru, već svojom jačinom i odličnim karakteristikama štede vreme. Snaga profesionalnih fenova, i uvek dobro usmeravanje toplog vadzuha, čini da feniranje ne bude naporno. Ovo je investicija koja se na duže staze i te kako isplati.

Back to Top