Power bank

Artikli 1-36 of 57

Silazno
Strana
po strani

Power bank - cena i ponuda sa ePlanete

Sigurno je bilo situacija da ti se istrošila baterija na mobilnom telefonu, a nemaš opciju da ga napuniš jer si možda u pokretu, u avionu, na pikniku, na konferenciji ili sportskom događaju? U tim momentima odlično rešenje je power bank ili eksterna baterija. Tokom kraćih i dužih putovanja je uvek dobro imati power bank, jer je u digitalnoj eri jedan od većih stresova kada se baterija troši, a ti nemaš priliku da napuniš svoj uređaj.

Xiaomi power bank 10000 mAh je jedan od najpopularnijih i najtraženijih modela,a na ePlaneti ćeš naći i power bank brendova Celly, Puridea, Trust…

 

Šta se gleda kod izbora Power bank?

Kao i kod izbora drugih gedžeta i popularnih uređaja koji nam olakšavaju svakodnevni život, i kod kupovine eksternih baterija trebalo bi imati u vidu nekoliko stvari. Velika je prednost što ove baterije mogu da napune tvoj telefon više puta tokom dana, a kod nekih se modela može vršiti punjenje više uređaja odjednom.

Kapacitet Power banka

Kapacitet se meri u miliamperima (mAh), pa što je više mAh utoliko će više snage moći da isporuči uređaju koji treba da se puni. Gledaj da biraš onaj model baterije koji će moći tvoj telefon kompletno da napuni bar dva puta pre nego opet bude potrebno punjenje. 

  • Do 7.500 mAh - manja eksterna baterija, koja staje u džep, dovoljna da napuni pametni telefon do tri puta
  • Od 7.500 do 14.999 mAh - eksterna baterija srednje snage, nešto veće veličine od prethodno opisane, pa može napuniti telefon 4 do 5 puta
  • Više od 15.000 mAh - ovde je reč o velikoj kesternoj bateriji i može kompletno napuni pametni telefon 5 i više puta. Zbog veličine, obično se nose u torbama.

Veličina i težina Power bank

Oba ova parametra rastu kako raste broj miliampera. Što je eksterna baterija manja i ima manju snagu, utoliko je praktičnije da se nosi u torbicama, u izlasku, na putovanjima. Na jednodnevnim događajima biće dovoljan power bank manjeg kapaciteta, dok će kraće ture zahtevati veći kapacitet, pa samim tim i obim i veličina uređaja će varirati.

Konekcija uređaja za Power bank

Većina Power bank-ova zaisugrno će imati neki od ovih ulaza za punjenje: USB-A, Micro ili Mini USB, USB-C, koji je najpopularniji. Takođe, neki modeli daju mogućnost bežičnog punjenja tako što postaviš svoj telefon na eksternu bateriju. Potrebno je i da telefon podržava bežično punjenje da bi sve ovo funkcionisalo.

Back to Top