Mašine za pranje i sušenje veša

28 Artikala

Silazno
po strani

Mašine za veš 2u1 - pranje i sušenje - pametan izbor

Dolaskom na ovu stranicu znamo da razmatraš kupovinu mašine za pranje i sušenje veša. S obzirom na to da se pametan izbor bele tehnike oslanja na potrebu za efikasnim i pouzdanim radom, koji štedi struju i novac, ove mašine 2u1 dodatno su korisne i potrebne domovina u kojima je cilj što bolje iskoristiti prostor.

Pranje i sušenje se kao procesi u ovim mašinama odvijaju jedan posle drugog, bez prekida, pa nema potrebe za širenjem veša i odeće na terasama, ili u sobama tokom zime.

 

Zašto kupiti mašinu za pranje i sušenje veša?

Vrlo brzo se nameće pitanje zašto baš kupiti jednu ovakvu mašinu, ali i odgovor je još brži, a i logičan. Najpre, radi se o očiglednoj uštedi prostora u kupatilu. Ako živiš u malom stanu, ili želiš na najbolji način iskoristiti prostor tvog kupatila, onda će ove mašine biti pametan izbor. Imaju standardne dimenzije kao i ostale veš mašine, a u sebi spajaju dve funkcije. Samim tim neće biti komplikacija oko smeštanja dve mašine, što inače estetski nimalo ne prija oku. 

Sušenje veša na ovaj način je i te kako poželjno, naročito ako nemaš uslova za higijenski ispravnim načinom sušenja - u gradovima sa velikom količinom zagađenja ili gde je klima previše vlažna.

Ušteda novca - ovo je podjednako važan kriterijum koji obično i bude presudan za kupovinu ove mašine, jer po ceni jedne dobijate automatski dve. Ako razmatraš kupovinu mašina za pranje i sušenje veša, ova koja u sebi spaja obe funkcije je pametan finansijski izbor. 

 

Koje su još prednosti i karakteristike kombinovanih mašina

Osim što se radi o vrlo važnoj uštedi novca i prostora, mašine za pranje i sušenje veša imaju još dosta karakteristika vrednih za uzeti u obzir. 

Umesto da vadiš veš i garderobu i premeštaš ih u drugu mašinu za sušenje, ili nosiš na terasu ili prostireš u sobi, uz ovu mašinu to ne moraš raditi. Čim se završi proces pranja, kreće proces sušenja, i to najnovnijim tehnologijama koji štite kvalitet tkanina. Veš je mekan, dezinfikovan i spreman za nošenje. Videćeš i da nema potrebe za peglanjem. Da ne bi bio izgužvan potrebno je, zavisno od vrste materijala, izabrati određeni program sušenja.

Što se tiče kapaciteta bubnja, one se razlikuje u oba procesa. Za sušenje je potrebno više prostora u odnosu na proces pranja. Uputstvo ćeš naći na svakom od modela mašina, ali na primer, ukoliko je kapacitet za pranje 7-8 kg, onda ćeš za sušenje moći da ubaciš samo polovinu, 3,5 do 4 kg, ili dve trećine. To znači da od ukupne količine robe za pranje, proces sušenja će se odvijati iz dva puta. 

Ukoliko je domaćinstvo višečlano, od 4 člana pa na dalje, preporučljivo je birati mašine sa 7,8 ili 9 kg kapaciteta, dok je za tri člana i manje dovoljan i kapacitet od 5 kg.

Energetska potrošnja kombinovane mašine

Ovo je takođe važan faktor za uzeti u obzir. Što je bolja energetska klasa manje je godišnja potrošnja. Nova klasifikacija mašina oslikava potrošnju na svakih 100 ciklusa pranja i sušenja. Većina modela mašina za pranje i sušenje ima potrošnju od oko 300-350 kWh na 100 kompletnih ciklusa. Energetski efikasnim se smatraju one koje troše manje od 300 kWh.

Ono što svakako želiš čuti je i ovo - kad imaš ovakvu mašinu možeš je koristiti i samo za pranje ili samo za sušenje. Ponekad ćeš možda poželeti da veš sušiš na prirodnom vazduhu, npr. tokom leta kada na visokim temperaturama duva i vetar.

 

Dodatne prednosti mašina za pranje i sušenje

Najsavremeniji modeli kombinovanih mašina imaju opcije sušenja protiv nabora, uklanjanje alergena i jednostavnog peglanja. Odeća je osvežena i bez neprijatnih mirisa.

Nude se i opcije odloženog starta i odloženog kraja, osvežavanje parom, program za brigu o koži, dečija brava i još mnogo, mnogo toga.

Zavisno od brendova, svaka mašina za pranje i sušenje ponudiće specifične opcije, zato ti predlažemo da istražiš našu ponudu i izabereš onu koja ti cenovno i karakteristikama najviše odgovara.

Back to Top