Muški ručni satovi

Artikli 1-36 od 518

Silazno
po strani

Muški ručni satovi - koji model te najbolje opisuje?

Sat je kao aksesoar neohpodan svakom muškarcu, jer je muški sat reprezent stila i ličnosti. Bez sata se ne može kompletirati nijedan stajling, zato su muški satovi postali nenametljiv, a opet izuzetno moćan detalj i neophodan dodatak koji kombinuje funkcionalnost i estetiku. Podjednako kao i cipele, i sat koji odabereš govori o tvom karakteru i senzibilitetu.

Bez obzira da li voliš satove sa kožnom, metalnom ili gumenom narukvicom, da li si ljubitelj elegantnog ili sportskog stika, svedenije ili robusne izrade, u našoj ponudi ćeš naći baš ono što ti treba. Preporučujemo ti da izdvojiš vreme, detaljno pregledaj naše stranice i tu se sigurno krije model sata koji će postati deo tvog imidža. 

Među najpopularnijim modelima poslednjih decenija su Casio muški satovi.

Koja je tvoja veličina sata - pravilo zgloba

Često se pri kupovini sata ni ne razmišlja o njegovoj veličini, jer je većini kupaca akcenat na brendu, funkcionalnosti, dizajnu i materijalu narukvice. Međutim, nije na odmet podsetiti na važnost toga kako će određeni sat “leći” na tvoju ruku. Zato, izmeri najpre obim ručnog zgloba. Kod većine muškaraca obim ručnog zgloba iznosi  između 16 i 23 cm. 

Sledeće što treba da znaš je da se veličina sata odnosi na prečnik kućišta, ne računajući krunice i lugove. Takođe, debljina i visina su podjednako bitni, jer šta ako izabereš glomazniji sat, a onda shvatiš da zapinje za rukav ili manžetnu košulje?

Prečnik kućišta 36 mm

Kad satovi imaju ovaj prečnik, reč je o mini verzijama, tipičnim za neke klasike ili vintage modele, ali se mogu naći i modernije verzije.

Prečnik kućišta od 37 do 41 mm

Može se reći da je ovo standardna dimenzija prečnika satova, ona sa kojom ćeš se najčešće susresti. 

Prečnik kućišta od 42 do 44 mm

Sa ovim prečnikom satovi spadaju u kategoriju onih glomaznijih i robusnijih. Najbolje je da se biraju ovi modeli ako je obim zgloba veći od 20 cm.

Back to Top