HTZ radne cipele i patike

Artikli 1-36 of 90

Silazno
Strana
po strani

Radna obuća - udobnost i zaštita za stopala

Okružuju nas poslovi i zanimanja koja iziskuju posebno zaštitu tokom rada, kako ne bi došlo do ozbiljnijih fizičkih povreda. Rad na gradilištima, u industrijskim halama, hemijskim laboratorijama, obradivim poljoprivrednim površinama i sličnim specifičnim sredinama, zahteva zaštitu tela na najbolji način. To isto važi i za vatrogasce, električare, medicinske radnike, vojnike, šumare, policajce, radnike u službama civilne zaštite itd.

HTZ obuća, ili kako je još zovemo radna obuća, pruža sigurnost i zaštitu stopalima, a sve kako bi se sprečila iščašenja, prelomi ili probijanje đona oštrim predmetima. Takođe, važno je sačuvati stopala od jakih udaraca i održati ih suvim onda kada su vremenski uslovi nepovoljni.

Neprikosnoven u kvalitetu izrade radnih cipela i radnih patika je brend Wurth.

Kako izabrati radne cipele i patike?

Radne cipele i radne patike kreirane su najpre sa idejom da izdrže surove uslove radnog okruženja. Baš u takvim uslovima potrebno je obezbediti udobnost, zaštitu i sigurnost stopala, pogotovo kad se radi o višesatnom radu u ne baš idealnom okruženju. 

Odmah ćeš primetiti čelične, aluminijumske ili kompozitne kape koje služe kao zaštita prstiju od udaraca. Određene patike npr. nemaju tu kapu. 

Takođe, radne cipele i radne patike imaju obično protivklizni đon od jednog ili više slojeva, zatim đon koji je otporan na ulja i antistatik, kao i šok apsorber energije u predelu pete, kako bi se smanjio pritisak u peti tokom dugog stajanja. 

Smatra se da najviše tehnologije u izradi radnih cipela i radnih patika odlazi upravo na svojstva đonova, jer upravo oni pružaju svu potrebnu zaštitu i komfor. Osim što je važno da to budu višeslojni đonovi, poželjno je da đonovi budu otporni na jaka hemijska sredstva, da ne bi došlo do oštećenja. Takođe, obično su radne cipele otporne na kontaktnu toplotu do određenih stepeni, a imaju i izolaciju od toplote i hladnoće.

Radnu obuću odlikuje i paropropusna postava (omogućava koži da diše) i anatomski uložak koji se može menjati. Ujedno, uložak je obično i antigljivični i antistatički, a to znači da će sprečiti nakupljanje elektriciteta u telu radnika.

Gornji sloj radne obuće ili gornjište je vodonepropusno, a kod nekih modela i gornji sloj i đon su vodoodbojni. Važno je da je gornjište otporno na habanja i fizička oštećenja.

Kad spojiš sve ove karakteristike sigurno je da ćeš izbabrati najbolje radne cipele, a kriju se upravo na našem sajtu.

Back to Top