Baštenske stolice

Baštenske stolice biramo sa posebnom pažnjom, jer želimo da kutak u vrtu ili na terasi bude baš po našem ukusu i potrebama. Bilo da dolazi red da kupiš stolice za dvorište ili stolice za terasu, obrati pažnju da njihova veličina i estetika odgovara prostoru u koji želiš da ih smestiš.

Artikli 1-36 od 80

Silazno
Strana
po strani

Stolice i fotelje za baštu kao poseban pečat u eksterijeru

Baštenske stolice bi trebalo da budu udobne i estetski privlačne,  i naravno, idealne za upotrebu na otvorenom. Postoji mnogo različitih materijala koje možeš izabrati, od drveta i metala, pa do izbora tekstila, boja i dezena.

 

Kriterijumi za izbor baštenskih stolica

Najpre, biraš ih tako da budu komforne, jer pre svega služe za uživanje u prirodi, dvorištima ili na terasama. Biraj modele koji imaju adekvatnu širini i dubinu, i koje će kao takve biti komforne za većinu ljudi. Dodatnu udobnost će pružiti jastučići i naslonjači.

Estetika i stil su sledeći bitan faktor. Tvoj izbor mogu biti stolice koje će biti ili u skladu sa već odabranim stolom, ili da budu kontrast. 

Na kraju, odlučujući faktor biće i dostupan prostor kojim raspolažeš na terasi ili u dvorištu. Baštenske stolice koje se mogu sklapati su idealne za uštedu prostora u tom smislu. 

 

Materijali za baštenske stolice

Baštenske stolice od ratana biće dobar izbor, jer su praktične, izdržljive, lagane i lako se uklapaju u vaš stil. Ukoliko ih održavaš i čuvaš mogu da traju više godina.

Baštenske stolice od metala često se biraju jer su najizdržjivije, ali imaju manu da se mogu brzo zagrejati na suncu. Neke mogu biti i teške za pomeranje. 

Baštenske stolice od plastike su takođe vrlo čest izbor među kupcima. Zahvaljujući plastičnim materijalima, poput polipropilena, polietilena, od kojih su izrađene, ovakve stolice su lagane, ne trule i otporne su na vremenske uslove. Vrlo su ekonomične.

O prednostima i mana ovih materijala čitaj na našem Blogu.

Back to Top