Friteze

Artikli 1-36 od 68

Silazno
Strana
po strani

Friteze za pomfrit - najbrži način do omiljenog priloga

Retko ćeš čuti da neko ne voli pomfrit, jer ko mu može odoleti. Hrskave krompiriće posebno vole najmlađi članovi porodice, i uvek su raspoloženi da ga jedu, bilo da su u bioskopu, na rođendanima ili kućnim zabavama.

Lepo spremljen i hrskav pomfrit nije ekskluzivitet samo restorana. Kupovinom dobre friteze lako ćeš ga spremiti u svom domu, uz malo truda i dovoljno volje. Postoje friteze na vruć vazduh, kao i one koje koriste ulje tokom pripreme.Osim krompirića, u fritezama možeš spremati i hrskavu piletinu, ribu, povrće, meso i ostalo.

Friteza na vruć vazduh radi tako što grejač zagreva vazduh u njoj, a onda ventilator stvara snažan protok vazduha kroz fritezu. Zagrejan vazduh cirkluše kroz fritezu, termički obrađujući hranu iz svih uglova. Vazduh se zagreva na temperaturi do 200 stepeni.  Hrana koju pripremaš u ovakvim fritezama sadrži manje masnoća, pa je i zdravija.

Friteze koje koriste ulje dugo su zadržale popularnost, i u njima se odobija fina, hrskava tekstura krompirića, ribe ili npr pilećih krilaca i ostalog. Ulje se u njima obično zagreva na temperaturama između 160 i 190 stepeni. Zbog visoke količine masnoće koja prodre u hranu, ova opcija i nije toliko zdrava. Zato su neki brendovi kreirali friteze koje koriste manje količine ulja.

Back to Top