Baštenske garniture

Bastenske garniture za terasu ili baštu su odličan izbor bilo da uživaš u prvim jutarnjim kafama ili predvečernjim ili večernjim okupljanjima sa najdražim osobama. Tvoje dvorište ili terasa traži da za to imaš adekvatnu baštensku garnituru.

Artikli 1-36 od 49

Silazno
Strana
po strani

Baštenske garniture - oaza za relaksaciju i odmor

Dobro odabran nameštaj za baštu znači da ćeš na duge staze imati lepo osmišljen koncept za uživanje. Svakako, iz sezone u sezone, zavisno od želja i kreativnosti, uvek taj kutak možeš osvežiti novim detaljima ili novim presvlakama. U poslednje vreme i te kako je popularna siva garnitura za baštu i dvorište.

Potrebno je da proceniš prostor koji planiraš da opremiš – da li je to tvrdi drveni pod, terasa, bazen ili vrt? Svako od tih spoljašnjih područja ima svoje specifičnosti koje bi trebalo uzeti u obzir prilikom kupovine. 

Najčešći izbor današnjih kupaca su baštenske garniture od ratana, jer su praktične i izdržljive, a u našoj ponudi su i baštenske garniture od plastike, kao i baštenske garniture od metala.

Ne zaboravi da kod nas možeš onlajn kupiti i baštenski set ili sto i stolice za piknik, i budi spreman za odlazak u prirodu. Takođe, kod nas ćeš uvek naći baštenski sto i baštenske stolice. 

Na šta bi trebalo obratiti pažnju kada kupuješ baštenske garniture?

Stilski momenat

Kao i kod enterijera, važno je uzeti u obzir okruženje prilikom kupovine nameštaja za baštu. Kreni od toga da li želiš da tvoj baštenski nameštaj dopunjuje postojeći enterijer ili da mu bude kontrast.

Materijal baštenskih garnitura

Izabrati odgovarajući materijal je istinski izazov, jer je veliki izbor materijala na tržištu. Svaki od njih ima svoje mane i prednosti koje je potrebno uzeti u obzir pre kupovine. Najčešće se biraju baštenske garniture od ratana, kao i one od metala i drveta.

Veličina baštenskog prostora ili dvorišta

Površina postojeće bašte, vrta ili terase će možda biti najveće ograničenje pri izboru garniture. Pokušaj da nameštajem ne popuniš više od dve trećine ciljanog područja, jer to može izgledati natrpano. Ne zaboravi da je manje uvek više. Ugaone garniture i one u obliku slova L su dobar način da iskoristiš postojeći prostor.

Vodi računa o težini

Često se desi da zaboravimo uzeti u obzir težinu nameštaja. Gvožđe i čelik su vrlo teški materijali, pa ako voliš često da osvežavaš baštenski prostor pomeranjem nameštaja i novim rasporedima, trebalo bi da imaš u vidu i to.

Održavanje

Kupi baštenski nameštaj koji odgovara nivou i obimu održavanja koji si u stanju da pružiš. Dobro je biti praktičan i birati onaj nameštaj koji podnosi razne vremenske uslove.

Briga o životnoj sredini

Postoji nekoliko načina se pobrinemo za planetu dok kreiramo naš baštenski prostor, pa ako se odlučiš za nameštaj od drveta neka to bude onaj koji je FSC sertifikovan. Ako je u pitanju plastični nameštaj, dobro je da bude onaj koji je od reciklirane plastike. Aluminijum je takođe dobar izbor u ekološkom smislu.

Ako te zanima kako da uskladiš baštenske garniture u odnosu na veličinu dvorišta, balkona ili terase, čitaj o tome na našem Blogu.

Back to Top